Als jutjats
Gent Hollywood 13/07/2023

Kevin Spacey afirma que és un "gran seductor" en el judici en què està acusat d'agressor sexual

El doble guanyador d'un Oscar segueix defensant que mai va agafar "agressivament" l'entrecuix de la víctima, però admet que van tenir moments "íntims"

2 min
Kevin Spacey

BarcelonaKevin Spacey ha tornat a Londres i no per vacances. El guanyador de dos Oscars continua visitant el Tribunal de la Corona de Southwark on es jutja l'acusació d'una dotzena de delictes sexuals a quatre homes. "Soc molt seductor", ha afirmat Spacey en forma d'al·legació aquest dijous. Tot i el que podria semblar una afirmació irònica, també ha volgut deixar clar que en cap cas va actuar de forma "violenta, agressiva o d'una manera dolorosa". Aquesta ha estat la seva resposta quan el magistrat li ha preguntat pels fets ocorreguts en un cotxe a principis dels 2000.

Spacey, com a actor i bon director artístic de l'Old Vic Theatre de Londres, coneix molt bé els recursos retòrics i literaris i aquest dijous els ha volgut posar a prova. Encara que avui el seu públic eren jutges i advocats, ha volgut iniciar la seva defensa com a acusat d'agressor sexual amb una captatio benevolentiae més pròpia dels discursos de Ciceró en una àgora romana que d'algú que es troba en un judici en ple segle XXI: detalls de la innocent infància a Nova Jersey, de la feina de la mare com a secretària privada i de com el seu pare treballava durament a la indústria de l'aviació. Tampoc s'ha descuidat d'explicar les seves primeres classes d'interpretació, que "adorava". Tot de records entranyables que ha sabut relatar amb detalls. Paradoxalment, s'ha sorprès que la presumpta víctima recordés tan bé el que va passar el dia que l'actor el va acompanyar a una festa a principis del 2000, mentre que ell va haver de fer "grans esforços" per recordar on era en aquell moment.

El que sí que recorda és que van "divertir-se junts". També ha declarat que va tocar el denunciant de forma "romàntica i íntima". Ara bé, el gran seductor que és, segons ell mateix, va saber aturar-se i veure clarament que l'home "no volia arribar més lluny". Tanmateix, ha volgut deixar clar que l'acusació de la víctima que diu que li "va agafar agressivament" l'entrecuix "mai va passar", perquè ell respecta "fins on vol arribar algú".

Va ser un moment "amable... i al meu cap també romàntic". Així defineix aquella trobada l'actor de House of Cards, que reconeix que saber que aquell home l'havia denunciat el va "colpir", perquè no s'esperava que tants anys després l'atacaria per l'esquena. Aquesta ha estat una de les cites judicials que esperen a Kevin Spacey per les acusacions d'agressions sexuals que actualment acumula, encara que no són les primeres, ja que el setembre del 2020 també va ser demandat per agressió sexual, un cas que es va desestimar per la dificultat de provar els fets.

stats