Famosos
Gent Hollywood 23/12/2022

La polèmica que sacseja Hollywood: els 'fills de' que triomfen al cinema i la televisió

El 'New York Magazine' publica un reportatge en què analitza l'auge d'estrelles amb pares famosos

3 min
Dakota Jhonson

BarcelonaUn extens reportatge publicat pel New York Magazine ha regirat les aigües de Hollywood. Aquesta setmana la revista publicava una anàlisi detallada de com els nepo babies —nom amb què es coneixen els fills de famosos— estan monopolitzant el món del cinema i la televisió. La portada, que ha fet la volta al món, consistia en un fotomuntatge de cossos de bebès amb cares d'actors i actrius famosos com ara Dakota Johnson, Maya Hawke, Lily-Rose Depp o Zoe Kravitz. Totes aquestes actrius, i d'altres que també apareixien en portada, comparteixen una cosa: són filles de pares i mares que ja treballaven en la indústria audiovisual, un fet que faria que haguessin pogut accedir a més oportunitats que altres aspirants a actors sense contactes. "Té els ulls de la seva mare. I el seu agent" era l'eloqüent títol de la portada de la revista.

El reportatge no ha agradat a diverses personalitats que s'han sentit al·ludides pel concepte de nepo babies. Una de les primeres que s'ha queixat de l'ús d'aquest terme ha estat la cantant britànica Lily Allen, filla de l'actor Keith Allen i la productora de cinema Alison Owen. La cantant, que és germana d'Alfie Allen, conegut per haver interpretat Theon Greyjoy a Joc de trons, ha respost al reportatge a través de Twitter: "Si estem parlant de conseqüències en el món real i de robar oportunitats a la gent, els bebès del nepotisme que us haurien de preocupar són els que treballen en bufets d'advocats, en bancs o en la política".

El comentari de la cantant de Fuck you va aixecar controvèrsia, motiu pel qual Allen va intentar tornar a explicar-se. "És bastant evident que, pel que fa a classe i raça, hi ha una important falta de representació en la indústria. Com a resultat tothom hi perd. Així i tot, crec que estem utilitzant els nepo babies com a bocs expiatoris".

Tot i que el reportatge del New York Magazine ha posat sobre la taula el concepte de nepo babies, el nepotisme tant a la indústria del cinema com al de la moda fa temps que és objecte de debat. Algunes de les famoses que s'han defensat de l'acusació de tenir una carrera gràcies als seus pares són Lily-Rose Depp, filla de Johnny Depp i Vanessa Paradis, i Zoe Kravitz, filla de Lenny Kravitz i Lisa Bonet. En una entrevista concedida a la revista Elle, Depp rebutjava de ple l'etiqueta de fill del nepotisme: "A internet li importa molt més qui és la teva família que la gent que et fa un càsting. Potser aconsegueixes posar el peu a la porta, però continues tenint només el peu a la porta. Després d'això ve molta filla". L'actriu i model assegura que ser filla d'algú conegut no fa que et donin un paper, sinó ser "la persona adequada per a ell".

Per la seva banda, Zoe Kravitz assegura que és "normal" optar per la mateixa professió a la qual s'han dedicat els teus familiars. A més, destacava que durant molt de temps es va sentir insegura pel fet que el públic pensés que era menys bona que els seus pares.

L'última personalitat que ha donat la seva opinió sobre el debat ha estat l'actriu Eve Hewson, filla de Bono, líder d'U2. La irlandesa, però, ha recorregut a l'humor, ja que el seu nom no apareix al reportatge. "Crec que em faré un tatuatge que digui nepo baby al cul", va arrencar Hewson a Twitter. "En realitat, estic devastada perquè no aparec en el reportatge dels nepo babies, com si no haguessin vist la meva exitosa sèrie Bad sisters. Com s'atreveixen!", deia a continuació Hewson, que afegia que el seu objectiu per al 2023 era fer-se prou famosa per aparèixer al reportatge.

Tot i que el reportatge se centra en estrelles actuals, com ara Dakota Johnson, filla de Melanie Griffith i Don Johnson, també assenyala que les nissagues d'actors existeixen pràcticament des del naixement de Hollywood i que actrius com Jane Fonda, filla de Henry Fonda, podria ser considerada una nepo baby.

Una altra actriu que forma part d'una família del Hollywood més clàssic, Jamie Lee Curtis, no ha tingut pèls a la llengua a l'hora de criticar el debat. "La conversa actual sobre els nepo babies està dissenyada per intentar menystenir, denigrar i ferir", ha assegurat a través del seu Instagram la filla de Tony Curtis i Janet Leigh. L'actriu remarca que, tot i que té una carrera de 44 anys a Hollywood, li recorden constantment que és filla de dues estrelles de cinema. "És molt curiós com immediatament assumim que una persona emparentada amb algú famós en un determinat sector artístic no té cap mena de talent. He après que això, simplement, no és veritat", assegura.

stats