Llarg historial mèdic

Weinstein ingressa a l'hospital pocs dies abans de comparèixer al tribunal de Nova York

Un episodi similar va passar el 2020, quan el magnat de Nova York va ser ingressat a l'hospital després de rebre la sentència de 23 anys de presó

2 min
Weinstein, acusat d’onze delictes sexuals més

BarcelonaHarvey Weinstein ha celebrat la revocació de la condemna de divendres a l'hospital. Després que el tribunal d'apel·lació de Nova York anul·lés per errors formals la condemna del 2020 que va iniciar el moviment de Me Too, el magnat productor de Hollywood va haver d'ingressar a l'Hospital Bellevue, a Nova York, per rebre "atenció mèdica de forma immediata". L'anunci l'ha fet el seu advocat, Arthur Aidala, que està preparant la següent cita judicial de Weinstein, de 72 anys, que tindrà lloc dimecres.

"Físicament necessita molta ajuda", va dir Aidala a la CBS. Segons ha informat el portaveu de Weinstein, Juda Engelmayer, el desencadenant de l'empitjorament de salut està vinculat al trasllat fins a Nova York de dijous passat, on va tenir lloc el judici que va acabar amb la revocació dels 23 anys de condemna d'un judici que s'haurà de repetir aviat. Però Weinstein ja té una llarg historial mèdic: diabetis, hipertensió i apnees del son. En paraules del seu advocat, el seu estat de salut és "desastrós".

"Se li estan fent una gran quantitat de proves i segueix en observació", ha dit Aidala. Però el seu delicat estat de salut no li ha estalviat la custòdia policial durant la seva estada a l'hospital, tal com ha confirmat el portaveu del departament correccional de Nova York, Frank Dwyer. Perquè tot i la revocació de la condemna de l'any 2020, Weinsten haurà de complir la pena del tribunal de Califòrnia del 2022, que el va sentenciar a 16 anys de presó per la violació a una model i actriu italiana en un hotel de Beverly Hills el 2013.

Una història que es repeteix

Aquesta mateixa successió de transitar del tribunal a l'hospital ja la va fer el 2020. La nit després de rebre la sentència de 23 anys de presó per agredir sexualment dues dones –la mateixa sentència que ha estat revocada–, Weinstein també va haver d'ingressar a l'hospital per diferents dolors al pit vinculats al seu quadre mèdic. Llavors va haver d'estar ingressat a l'hospital cinc dies. Si bé a hores d'ara encara no se sap quan rebrà l'alta, està previst que dimecres comparegui davant del tribunal de Nova York.

stats