Gent 01/06/2022

El famós 'influencer' Gianluca Vacchi, perseguit per tres dels seus treballadors: els obligava a sortir als vídeos

La treballadora de la llar filipina Laluna Maricris Bantugon ha denunciat que, a més, els feia aparèixer amb l'uniforme laboral

2 min
Gianluca Vacchi amb la seva companya, Sharon FOnseca, i la filla que han tingut, Blu Jerusalema

BarcelonaL'empresari italià Gianluca Vacchi, seguit per milions de persones de tot el món a les xarxes socials, s'enfronta a una batalla legal contra tres exempleats, entre els quals una assistent que l'acusa d'obligar-la a sortir als vídeos. Vacchi, nascut a Bolonya el 1967, va estrenar el 25 de maig un documental biogràfic a Amazon Prime Video en què narra la seva vida més enllà del que mostra a les xarxes, on és tot un fenomen amb 22,2 milions de seguidors a Instagram, 21,5 a Tiktok i 3 a Facebook. Tot i això, en els últims dies es troba al centre de l'atenció mediàtica, i no pel vídeo, sinó a causa de la pugna legal que manté amb tres dels seus antics col·laboradors. Per ara només ha dit que demana que es respectin els temps de la justícia.

"En relació amb les notícies aparegudes aquests dies als mitjans, no he fet cap declaració ni tinc intenció de fer-ho: hi ha procediments en curs i és competència únicament dels jutges pronunciar-s'hi", ha sostingut en un comunicat difós per l'agència italiana Ansa. Tot i això, ha avançat la seva decisió de denunciar la publicació de "nombroses afirmacions falses i greument ofensives" sobre les quals "mai s'ha presentat cap denúncia" i que "no constitueixen objecte dels ja esmentats procediments legals". "Per tant, he ordenat als meus advocats que em protegeixin a totes les seus judicials competents", assegura l'empresari.

Vacchi es va fer famós per exhibir el seu elevat tren de vida a les xarxes, ballant elaborades coreografies a les seves caríssimes propietats, en avions privats o en llocs paradisíacs, acompanyat de la seva parella, la model veneçolana Sharon Fonseca, amb qui fa poc ha tingut la seva filla, Blu Jerusalema. Tot i això, aquesta pàtina de vitalitat i bon rotllo ara s'ha vist esquitxada pels retrets que li dirigeixen tres antics assistents domèstics, que li retreuen horaris de treball eterns i altres suposades irregularitats, tal com recullen diverses publicacions.

Una de les tres querellants és la filipina Laluna Maricris Bantugon, que va treballar per a ell entre el 2017 i el 2020. Ha denunciat Vacchi per no "tractar-la bé" i per "no respectar els seus drets laborals", segons ha explicat ella mateixa en una entrevista recent al diari La Repubblica. Bantugon demana que se li paguin 70.000 euros per hores extraordinàries i liquidacions no abonades i acusa Vacchi de fer-la treballar "més de 20 hores al dia" i de "causar-li estrès" per l'enregistrament dels seus famosos vídeos, en què també surt ballant amb els seus empleats.

"En alguns casos havíem de participar en primera persona als seus vídeos, encara que no volguéssim. Havíem d'aparèixer vestits amb l'uniforme d'assistent", va assegurar al rotatiu. El mateix mitjà informa que Vacchi manté una altra pugna legal amb dos col·laboradors més que van treballar per a ell més de dues dècades i que han impugnat el seu acomiadament davant la Fiscalia de Bolonya.

stats