Gent 20/04/2022

Jennifer Aniston parla del trastorn que pateix des de fa més de vint anys

L'actriu, de 53 anys, n'ha parlat a la revista 'People'

2 min
Jennifer Aniston

BarcelonaDes de fa més de dues dècades, l'actriu Jennifer Aniston lluita contra un trastorn de la son. Així ho ha confirmat ella mateixa a la revista People, on puntualitza que el problema va començar quan tenia "trenta anys o abans". "Cada dia tinc por de passar una altra nit comptant esquerdes a les parets. Crec que va començar als trenta, o potser una mica abans, però no notes els efectes de la falta de son quan ets jove perquè et sents invencible. A més, el pitjor és que com més et preocupa anar-te'n al llit i no dormir, menys dorms", assegura la recordada Rachel de Friends.

"Al començament era una cosa que simplement estava disposada a acceptar, però després, de cop i volta, t'adones dels efectes de la falta de son i com afecta el dia a dia, la feina, el funcionament de la ment i el cos", explica la intèrpret, que no ha tirat la tovallola pel que fa a aquesta qüestió i segueix fent tot el possible per dormir com cal. "Es va convertir de sobte en una cosa amb què realment havia de lluitar. Solia ser l'última de la llista, però realment no pots complir amb els tres pilars de la salut, que són la dieta, l'exercici i el son: al final, no pots fer exercici i no pots menjar bé si no has dormit bé, perquè el teu rellotge biològic està completament desfasat”, afirma l'actriu, de 53 anys.

Aniston admet que va buscar ajuda mèdica per primer cop quan anar a dormir es va convertir en "gairebé com caminar sobre una taula cada nit". I és que, segons indica, va tenir episodis de somnambulisme que fins i tot van activar les alarmes de casa seva. "Jo sabia que ho feia. Però em van despertar les alarmes de casa, que vaig activar mentre estava somnàmbula. Crec que ja no ho faig, això. En aquell moment estava molt necessitada de son", assegura a la revista. Per lluitar contra aquest trastorn, segons explica, ara es fixa una hora concreta per ficar-se al llit cada dia i deixa el telèfon fora de l'habitació. A qui no fa fora del dormitori és als gossos, uns companys que habitualment mostra a Instagram.

stats