Gent 23/07/2019

Jennifer Lopez fa 50 anys convertida en una artista polifacètica (i una icona global)

L'artista, d'origen porto-riqueny, ha triomfat al cinema, la música i la moda

Ara
3 min
Jennifer Lopez fa 50 anys convertida en una artista polifacètica i una icona global

BarcelonaJennifer Lopez compleix aquest dimecres 50 anys convertida en la diva llatina per excel·lència no només perquè és tota una icona de la música, el cinema o la moda, sinó perquè ha trencat tota mena de barreres i és una fèrria defensora de les seves arrels i dels drets de les dones. Nascuda el 24 de juliol del 1969 al si d'una família del Bronx d'origen porto-riquenya, als cinc anys ja va començar a fer classes de dansa i cant. Avui és l'estrella llatina amb més influència als Estats Units, i una de les més ben pagades: es va embutxacar l'any passat 47 milions de dòlars, segons la revista 'Forbes'.

Lopez va començar amb petits papers en produccions teatrals, sèries televisives, treballant en cors o com a ballarina del grup que actuava amb New Kids on the Block, sense que res fes presagiar que es convertiria en l'artista tan polifacètica que és avui. Li va arribar una oportunitat i la va saber aprofitar amb la pel·lícula 'Selena' (1997). Es va convertir en la primera actriu llatina a guanyar un milió de dòlars, a més de ser nominada al Globus d'Or com a millor actriu.

Cinema

En poc temps va conquistar el públic nord-americà, que la va convertir en l''America's sweetheart' de la comèdia romàntica. Aviat arribarien pel·lícules com 'The wedding planner' (2001), que va protagonitzar al costat de Matthew McConaughey, o 'Ballem?' (2004), on va demostrar que per les seves venes corre el ritme llatí després de captivar amb els seus moviments de malucs l'etern galant de Hollywood Richard Gere.

Des d'allà, Lopez va fer el salt a la música. I amb èxit. 'Jenny from the block' (2002) la va catapultar fins a dalt de tot. Poc després també ha fet història al ser la primera dona a arribar a les 500 milions de reproduccions en la història de YouTube amb la cançó 'On the floor' al costat de Pitbull. Aleshores ja es feia conèixer com JLo.

Jennifer Lopez, amb Jada Pinkett i Michelle Obama

Moda

Convertida ja en una artista polifacètica, va fer el salt a la moda i va crear la seva pròpia marca, amb les peces esportives que tant la caracteritzen, a més de cosmètica i colònies. Aquest any ha rebut el premi Fashion Icon en els Fashion Awards, guardó que la reconeix oficialment com una icona de la moda.

Política

El moviment #MeToo va fer alçar la seva veu: va confessar que havia estat assetjada sexualment per un director de cinema en els seus primers anys de carrera i es va posicionar en defensa de les dones que han patit maltractaments. El 2015 l'Organització de les Nacions Unides va nomenar Jennifer Lopez la primera dona portaveu i defensora de les nenes i les dones amb els objectius de lluitar contra la violència de gènere i ajudar les embarassades i mares joves amb necessitats econòmiques, entre d'altres. També s'ha posicionat contra la política d'immigració de Donald Trump.

La seva vida sentimental no ha estat tan estable com la seva faceta artística. La seva mediàtica relació amb l'actor Ben Affleck es va trencar dies abans del casament. D'altra banda, el 2004 va arribar a passar per l'altar amb el cantant Marc Anthony, pare dels seus fills bessons Max i Emme. El matrimoni va durar set anys.

Jennifer Lopez amb el seu actual xicot, Alex Rodríguez

El coreògraf Casper Smart va substituir Anthony al seu cor fins al 2016, tot i que ha tornat a trobar l'amor amb l'atractiu exjugador de beisbol Alex Rodríguez, conegut també pels seus idil·lis amb les actrius Cameron Diaz i Kate Hudson. Després dels últims fracassos, Lopez s'ha compromès amb l'esportista.

stats