Gent 05/07/2019

John Travolta ja pot donar el seu Boeing 707 a Austràlia

La nau formarà part d'un museu d'aeronàutica del país i l'entregarà ell mateix

Ara
2 min
John Travolta ja pot donar el seu Boeing 707 a Austràlia

BarcelonaL'avió Boeing 707 que va donar l'actor John Travolta a un museu d'aeronàutica d'Austràlia i que va pertànyer fa mig segle a l'aerolínia Qantas, podrà tornar al país oceànic després d'aconseguir els permisos pertinents. Travolta, que participarà en l'últim vol de l'aparell, va adquirir el 1998 la nau, fabricada el 1963, després que passés per una altra aerolínia i diversos propietaris, entre ells el cantant Frank Sinatra.

Fa uns dos anys, l'estrella de Hollywood va anunciar la donació de l'aeronau, que va ser remodelada luxosament amb habitacions i salons per transportar 25 persones, a la Societat Històrica de Restauració d'Avions (HARS, per les sigles en anglès), situada a la localitat d'Albion Park, a uns 113 quilòmetres al sud de Sydney. Encara "no hi ha data" per al trajecte, però s'espera que sigui abans de finals d'any, va explicar a Efe John Dennis, excapità de vol de Qantas i representant del museu.

"És molt probable que la nostra tripulació porti la nau (des dels Estats Units), excepte en l'últim tram. Definitivament, John serà a l'avió" per a l'aterratge, apunta Dennis. L'excapità va comentar que l'intèrpret de 'Grease' i 'Pulp fiction' està "molt entusiasmat per venir i ser part d'Albion Park" per al gran esdeveniment, que "esperem que sigui en algun moment d'aquest any".

El pilot va recordar que es tracta d'un avió vell i que, com a tal, "necessita un alt manteniment", de manera que "no podrà volar fins que tota la feina s'hagi completat". La nau es diu ara 707 Jett Clipper Ella, en honor als fills de Travolta, Jett i Ella. Dennis va conèixer Travolta, que és pilot qualificat i ambaixador de Qantas, durant una gira amb l'aerolínia australiana anomenada 'L'esperit de l'amistat', en què va participar el Boeing de l'actor.

"Van ser bàsicament vuit setmanes de gira pilotant la nau per tot el món", va comentar Dennis, que rememora com un fantàstic "moment de la vida" les setmanes que va passar a bord de l'aeronau. L'arribada del 707 Jett Clipper Ella completarà les col·leccions d'avions del HARS, que principalment té aparells Southern Cross II, a més de Super Constellatio i Boeings 747-438.

stats