Una jutgessa allibera Britney Spears de la tutela del seu pare després de 13 anys i Hollywood ho celebra amb l'artista

La cantant ha explicat, després de conèixer la sentència, que ha sigut "el millor dia" de la seva vida

3 min
Britney Spears en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa icona del pop nord-americà Britney Spears aquesta matinada ha estat oficialment proclamada com una persona "lliure" després de més de 13 anys. Una jutgessa ha posat punt final a la tutela legal sobre la seva persona i el seu patrimoni, valorat en uns 60 milions de dòlars. En declaracions a la premsa després de la sentència, l'advocat de l'artista, Mathew Rosengart, ha precisat que la decisió judicial té un efecte "immediat", tant pel que fa a la custòdia legal de la persona com a la del patrimoni.

"El que ve a continuació per a la Britney, i aquesta és la primera vegada que es pot dir això en aproximadament una dècada, depèn d'una sola persona: la Britney", ha dit Rosengart a la sortida de la Cort Superior de Los Angeles, on ha rebut una forta ovació dels centenars de seguidors de la cantant que s'hi havien congregat. Rosengart ha afegit que està molt orgullós del "coratge, aplom i valentia" de Britney Spears durant el procés judicial i ha assenyalat que el testimoni de l'artista ha ajudat a posar llum sobre l'abús de les tuteles legals als EUA.

"El millor dia de la meva vida"

Uns minuts després que parlés el lletrat, Britney Spears, de 39 anys, ha assegurat al seu compte oficial d'Instagram que aquest divendres ha sigut "el millor dia" de la seva vida. "Déu meu, estimo tant els meus fans que és una bogeria! Crec que ploraré la resta del dia! El millor dia de la meva vida, lloat sigui el Senyor. Puc rebre un amén?", ha escrit la intèrpret.

L'artista ha adjuntat a la publicació un vídeo d'uns 26 segons en què es poden veure desenes dels seus seguidors celebrant la decisió de la jutgessa Brenda Penny, que ha disposat el final de la tutela legal de Britney. La decisió suposa una nova victòria per a la cantant, que al juny es va pronunciar per primera vegada en contra del seu pare, Jamie Spears, que va deixar de ser el seu tutor al setembre per ordre de la mateixa jutgessa. La custòdia de l'artista s'havia mantingut des de llavors a càrrec d'un funcionari de l'estat de Califòrnia i no ha sigut fins a aquesta matinada quan ha quedat finalment lliure de qualsevol tutela legal.

"S'ha fet història"

"Avui s'ha fet història. La Britney és lliure", ha escrit immediatament Sam Asghari, que aviat es casarà amb l'artista de Mississipí. Asghari ha fet així una picada d'ullet al moviment #FreeBritney (Allibereu la Britney, en català), una campanya que s'ha viralitzat a les xarxes socials, especialment els últims mesos, per aconseguir que acabés la tutela legal sobre la cantant. La pressió dels fans per treure a la llum detalls de la tutela legal va començar el 2019, després que Britney Spears es negués a continuar oferint espectacles a Las Vegas (EUA) i ingressés en una clínica de rehabilitació.

Al juny, davant del tribunal, Spears va suplicar que li deixessin recuperar la seva vida i va denunciar, entre altres coses, que li agradaria ser mare, però que el seu tutor –el seu pare– no li deixava anar al metge per treure's el DIU que tenia inserit contra la seva voluntat. Durant aquest període també s'han publicat documentals que es fixen en la vida de l'artista durant la tutela i que retraten la seva fama. El més destacat ha sigut Framing Britney Spears, del New York Times.

El show business celebra la llibertat de Britney Spears

Les mostres de suport a Britney Spears no han deixat d'arribar al llarg de la nit, tant de la mà de fans com de celebritats. Hollywood i el món de l'espectacle en general a tot el món s'ha unit per celebrar a les xarxes socials que Britney Spears ja és lliure. "WHOAAA, ÉS LLIURE, LLIURE, LLIURE", ha exclamat l'actriu i cantant Cher a Twitter. Donatella Versace també s'ha afegit a la festa, però més reflexiva: "La llibertat és un dret humà. El meu cor està somrient per tu, Britney. Felicitats per la teva recuperada i merescuda emancipació. T'estimo, els teus fervents fans t'estimen i el món necessita la teva brillantor. Feliç dia de la Britneypendència!"

La cantant Cyndi Lauper, el músic Olly Alexander (de Years & Years), el presentador televisiu Andy Cohen i les actrius Tara Reid i Nathalie Emmanuel són altres de les celebritats que han felicitat Britney Spears per la seva recuperada tutela. "Avui és un dia per celebrar l'alliberament de Britney Spears", ha defensat la cantant Dionne Warwick.

stats