Gent 28/04/2021

Kenzo no renova el contracte al seu director creatiu, Felipe Oliveira Baptista

La reconeguda firma francesa no ha anuncat qui serà el seu substitut

1 min
El dissenyador Felipe Oliveira Baptista a Paris, en una imatge del 2017

BarcelonaLa firma de moda Kenzo ha anunciat que no renovarà a finals de juny el contracte al seu director creatiu, el portuguès Felipe Oliveira Baptista, a qui va fitxar fa dos anys, a la recerca ara d'una aposta més comercial, segons publica la premsa francesa. "El contracte entre Kenzo i Felipe Oliveira Baptista s'acabarà a finals de juny del 2021, data en la qual abandonarà les seves funcions", ha indicat la marca en un comunicat breu. La maison fundada a París el 1970 pel japonès Kenzo Takada, que va morir a l'octubre de coronavirus, no ha detallat les raons de la separació, però, com apunta el diari francès Le Figaro, es deu a l'ambició de crear col·leccions més comercials.

"Els temps han canviat i la crisi sanitària tendeix a fer que les marques se centrin en aspectes més comercials", destaca el diari. El portuguès, de 45 anys, havia dirigit Lacoste durant vuit anys després de passar per firmes com Max Mara i Cerruti. A Kenzo va substituir el duo format per Humberto Leon i Carol Lim, coneguts per les seves peces fàcils i plenes de logotips que havien conquerit els carrers i les xarxes socials.

Peça de Kenzo de l'etapa anterior a Felipe Oliveira Baptista

La seva intenció al capdavant de la casa era reprendre un estil més artístic i despreocupat de les qüestions del màrqueting, seguint l'exemple del Takada fundador. "Em sento molt honorat d'haver estat al servei d'aquesta magnífica casa, de l'herència del seu fundador, Kenzo Takada, i agraeixo als equips el seu talent i implicació", ha assenyalat Oliveira Baptista en una nota de comiat. La marca no ha aclarit qui el substituirà al capdavant de la direcció creativa.

El creador Kenzo Takada amb Celine Dion
stats