Gent 02/02/2022

L'actriu Rita Moreno qualifica Marlon Brando de "mal home" i diu que la va "maltractar de moltes maneres"

L'estrella de 'West Side Story', de 90 anys, recorda en una entrevista que va intentar suïcidar-se arran de la situació que estava vivint amb l'actor

2 min
Rita Moreno amb el vestit que portava el 1962

La icònica actriu porto-riquenya Rita Moreno ha descrit en una entrevista l'actor Marlon Brando, amb qui va tenir una relació de prop de vuit anys, com un "mal home quan es tractava de dones". Durant la conversa, assegura que la va "maltractar de moltes maneres". La intèrpret ha fet aquestes declaracions en una trobada amb la també actriu Jessica Chastain en un nou lliurament de la sèrie d'entrevistes Actors on actors, de la revista Variety, en què ha donat detalls de la dinàmica de la parella quan estaven junts.

"Era molt emocionant estar amb el Marlon", diu Moreno. "Era extraordinari en molts, molts sentits, però era un mal home. Era un mal home quan es tractava de dones", apunta la porto-riquenya, que va iniciar la seva relació amb Brando el 1954, quan ella tenia 22 anys, durant el rodatge de la pel·lícula Desirée. "Jo era molt diferent, llavors. Em podien tractar com a una catifa", diu Moreno, que afirma a més que el protagonista d'El padrí la "maltractava de moltes, moltes maneres" i que va intentar suïcidar-se amb una sobredosi de pastilles a la residència de l'actor arran de tota aquesta situació.

L'estrella de West Side Story, guanyadora d'un Oscar, un Grammy, dos Emmy i un Tony, explica que en aquells moments "no entenia" que el suïcidi no només "mataria la patètica, trista i trepitjada Rita, sinó també la resta" de la seva persona. Moreno diu a més que Brando va voler tornar a iniciar una relació amb ella el 1969, quan tots dos van protagonitzar la pel·lícula The night of the following day. "Jo llavors estava casada i tenia una filla meravellosa, la Fernanda. Però ell volia tornar a intentar-ho. [...] Jo no, ell sí", recorda, i apunta que llavors Brando havia perdut una bona part del que havia sigut, "el Marlon bo que la Rita estimava". La vida de l'actriu i la seva relació tumultuosa amb Marlon Brando són objecte d'un documental de Netflix titulat Rita Moreno: just a girl who decides to go for it.

Marlon Brando a 'Un tramvia anomenat Desig'.
stats