Barcelona

L'equip femení i el juvenil de la Copa Amèrica rebran el suport de CaixaBank

Estaran integrats en un equip, Sail Team BCN, que navegarà en totes dues competicions

2 min
Presentació de l'acord entre CaixaBank i Sail Team BCN

BarcelonaL'únic equip que participarà en el torneig de joves i dones a l'America's Cup ja té patrocinador. CaixaBank ha apostat per Sail Team BCN, que representarà l'equip espanyol en les dues competicions: la Copa Amèrica Femenina, que se celebrarà per primera vegada en la història de la prova, i la Copa Amèrica Juvenil, reservada per a tripulants més joves de 25 anys. L'acord entre l'entitat financera i l'equip nàutic l'han segellat a la seu de CaixaBank aquest dimecres al matí els màxims representants de les dues organitzacions, i ha comptat amb la presència de regatistes que participaran en la 37a edició de la competició.

"La Copa Amèrica de vela serà el més gran esdeveniment esportiu celebrat a Barcelona des dels Jocs Olímpics del 1992", valora el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri. Per a Goirigolzarri és vital donar suport als joves esportistes que "representaran el nostre país", a més d'impulsar per primera vegada l'equip femení, que comptarà amb una competició pròpia a la Copa Amèrica, la batejada com a Puig Women's America's Cup.

Sail Team BCN participarà en dues categories, amb dos equips diferents: un equip íntegrament femení format per un màxim de vuit dones i un altre de juvenil compost per un màxim de vuit joves regatistes d'entre 18 i 25 anys. El procés de selecció ha estat obert per a qualsevol esportista espanyol i se n'ha valorat el currículum esportiu i els seus coneixements en la navegació amb foils, un complex sistema de navegació que aprofita l'aerodinàmica per controlar la nau. Serà a finals de gener quan s'anunciarà la selecció final dels equips juvenil i femení, que competiran del 26 de setembre al 2 d'octubre, en el cas de la Copa Amèrica Juvenil, i del 10 al 16 d'octubre, en el cas de la Copa Amèrica Femenina.

Presentació de l'acord entre CaixaBank i Sail Team BCN

Tamara Echegoyen, integrant del Sail Team BCN, ha destacat que per primera vegada en la història de l'America’s Cup es comptarà amb un esdeveniment femení dins del seu programa de competició: “La Puig Women's America’s Cup brinda una oportunitat excel·lent per continuar obrint les portes del món professional a les regatistes femenines”. Per això, la regatista olímpica ha valorat molt positivament l'acord de col·laboració amb CaixaBank, pel suport al projecte i per permetre cobrir les necessitats tècniques imprescindibles per desenvolupar el màxim potencial.

En aquest sentit, Guillermo Altadill, team principal o director del Sail Team BCN i peça clau perquè la Copa Amèrica se celebri a la capital catalana, subratlla la importància de la participació de les dones per primera vegada en la història de la competició: “Després de 172 anys d'història de l'America’s Cup i gràcies a CaixaBank, l'equip femení espanyol participarà per primera vegada en una competició que fins ara no havia tingut aquesta modalitat”.

L'acord entre CaixaBank i Sail Team BCN serà visible durant tota la competició. Sense anar més lluny, la imatge de la vela, el casc de l'embarcació, la base de l'equip i tota la indumentària tindran el segell de l'entitat financera. A més, CaixaBank comptarà amb drets vinculats als canals oficials de comunicació i les instal·lacions esportives, així com la possibilitat de desenvolupar accions innovadores per incentivar la participació del públic.

stats