Gent 17/01/2022

L'escriptor Gabriel García Márquez va tenir una filla secreta

Indira Cato és fruit de la relació que l'autor colombià va mantenir amb la periodista mexicana Susana Cato

ARA
2 min
Gabriel García Márquez

BarcelonaEl premi Nobel de literatura colombià Gabriel García Márquez va tenir una filla secreta fa més de trenta anys amb la periodista mexicana Susana Cato, segons ha revelat aquest dilluns el periodista i escriptor Gustavo Tatis Guerra a les pàgines del diari El Universal, de Cartagena de Indias.

Arran d'un rumor que va començar a circular després de la mort l'any 2014 de l'autor d'El coronel no tiene quien le escriba, Dasso Sladivar, biògraf de García Márquez, va iniciar una investigació per confirmar pel seu compte aquesta història. Després de tenir lligada la informació i "mantenir el secret durant anys per respecte a Mercedes Barcha, dona de Gabo, i als seus fills", va contactar amb Tatis Guerra per fer-ho públic.

El mateix periodista va contrastar la informació amb alguns familiars de García Márquez. L'escriptor colombià i Susana Cato es coneixien i havien escrit junts guions per a un llargmetratge i un curtmetratge, a més de compartir altres feines. La filla secreta de l'autor colombià es diu Indira Cato, té 30 anys i va estudiar literatura dramàtica a la Universidad Autónoma de México. Actualment treballa com a productora de cinema.

L'existència de la filla secreta de García Márquez ha estat confirmada pel nebot de l'autor, Gabriel Eligio Torres García. "Ella és una mica tímida. De fet, el seu acostament a la resta de la família ha sigut un procés força lent. Però sí, esclar, tenim contacte amb ella i una molt bona relació", revela Torres García, autor del llibre La casa de los García Márquez. El nebot de García Márquez ha detallat que la seva cosina porta el cognom matern per decisió de Susana Cato. La filla secreta de García Márquez va rebre el nom d'Indira en homenatge a l'ex primera ministra Indira Ghandi, que es va fer amiga de García Márquez durant un viatge que ell va fer a Nova Delhi el 1983 per acompanyar Fidel Castro a una cimera del Moviment de Països No-alineats.

stats