Gent 31/08/2021

L'hereva del tron belga estudiarà història i política a Oxford

Elisabet de Brabant és la primera membre de la casa reial dels belgues que ha estat educada en neerlandès

1 min
Elisabeth Brabant, hereva del tron belga

BarcelonaLa princesa Elisabet de Brabant, de 19 anys i hereva del tron de Bèlgica, començarà aquesta tardor els estudis d'història i política al Lincoln College de la Universitat d'Oxford (Regne Unit), ha informat aquest dimarts el Palau Reial. "A partir de l'octubre, sa altesa reial la princesa Elisabet, duquessa de Brabant, estudiarà al Lincoln College de la Universitat d'Oxford", diu un comunicat en què s'explica també que la futura alumna ha conclòs "amb èxit" les proves d'admissió en un programa de tres anys d'història i política.

La casa reial belga ha apuntat que la princesa "ja coneix bé el Regne Unit" perquè el 2020 va obtenir el seu batxillerat internacional al UWC Atlantic College de Gal·les, el mateix centre on ha anat a estudiar aquest curs la princesa Elionor, hereva del tron d'Espanya. Igualment, ha afirmat que Elisabet "tornarà regularment a Bèlgica" i "continuarà implicada en la vida pública belga" a través d'activitats sola, amb el seu pare –el rei Felip dels belgues– o amb la família. El juliol passat, la princesa va finalitzar l'última fase de la seva formació militar, un cop acabat l'esmentat batxillerat internacional.

Neta d'Albert II i germana dels prínceps Gabriel (2003) i Manel (2005) i de la princesa Elionor (2008), ha sigut la primera hereva al tron de Bèlgica educada en neerlandès, perquè prèviament s'educava els descendents de la família reial en francès. Elisabet domina, a més, el francès i l'alemany, també oficials a Bèlgica, així com l'anglès.

stats