Instagram

Laura Escanes reflexiona sobre l'amor romàntic i els seus seguidors la critiquen: "Ara només et queda aplicar-te el discurs"

La creadora de contingut barcelonina ha difós un fragment del seu pòdcast parlant sobre la pressió estètica i els seus seguidors la critiquen per la incoherència del seu discurs

3 min
La 'influencer' Laura Escanes.

BarcelonaEl canvi de discurs de Laura Escanes en els darrers anys és evident. Estar exposada a les xarxes des de l'inici del boom de les plataformes facilita quedar reduïda a la imatge que es va projectar en el passat, i Escanes encarnava la figura canònica d'una influencer barcelonina, amb imatge de desenes de campanyes publicitàries, casada amb 21 anys i amb un fill als braços amb 23. Ara, amb 28 anys i amb un pòdcast propi, Entre el cielo y las nubes, fa grans proclames feministes i empoderadores que generen incomprensió entre el públic, que li retreu que durant anys representés molts dels aspectes dels quals ara renega.

Aquest dimarts Escanes publicava al seu perfil d'Instagram, on gairebé té 2 milions de seguidors, un vídeo que duia per portada una fotografia de la coberta del llibre Las mujeres que aman demasiado, un relat de la terapeuta familiar i matrimonial Robin Norwood que pretén ajudar a establir relacions de parella sanes. El llibre era el pretext de la temàtica del vídeo, un fragment del pòdcast Entre el cielo y las nubes, conduït per la barcelonina. "Pensem si alguna vegada hem deixat el nostre propi benestar per estimar un amor que sabíem que no ens convenia. Jo no podria aixecar la mà la primera", admet la influencer sobre el seu passat amorós.

"I que si estimem prou, i la realitat és que mai és prou, aconseguirem canviar l'home que estimem en un atent, afectuós i emocionalment responsable príncep. Espòiler: mentida. I no oblidem que encara que sembli una cosa antiga, encara se segueix mirant amb molt de prejudici les dones d'una determinada edat que segueixen estant solteres, i es mira molt pitjor les que no tenen fills", reconeix. El relat crític amb l'amor romàntic xoca amb la imatge que es publicita des de perfils de creadors de contingut a les xarxes socials, entre ells també el d'Escanes, la mateixa persona que quan tenia 20 anys es va tatuar una frase del seu exmarit i pare de la seva filla, Risto Mejide: "Solo mía".

De fet, és precisament aquest canvi de perspectiva sobre les relacions de parella el que molts dels seus seguidors no entenen. "Doncs té gràcia que ho diguis tu" i "Ara només et queda aplicar-te el discurs" són alguns dels comentaris que alguns usuaris d'Instagram han escrit a la publicació del vídeo, que ja acumula 1,5 milions de visites. Abans que tots aquests comentaris emergissin en el seu perfil, la mateixa creadora de contingut va escriure a la descripció de la seva publicació "Tant de bo el discurs que tenim per a les nostres amigues ens l'apliquéssim així de fàcil", ironitzant amb la seva situació i sent conscient que en el passat va seguir el model de vida que ara critica.

El vídeo d'Escanes acaba derivant en una crítica a la pressió estètica de les dones i una reflexió sobre els cànons de bellesa, una temàtica que també ha generat la crítica dels seus seguidors, que consideren que no és coherent amb les seves accions. "Potser el fet d'haver-nos fet creure que el nostre gran valor resideix en ser bonica i agradar als altres ens ha fet addictes a la validació aliena, a agradar als altres i, en definitiva, que un home ens estimi", sentencia la barcelonina. "La veritat és que totes les influencers, inclosa tu, contribuïu dia a dia que els estereotips sobre les dones i els cànons de bellesa imposats continuïn" i "Avui diu això i l'altre dia a La Resistencia explicant tot el que s'ha retocat i operat. Que em sembla genial, però el missatge és contradictori" són alguns dels comentaris que ha rebut la influencer.

stats