Gent 02/07/2021

Legisladors nord-americans conviden Britney Spears a testificar davant del Congrés

Creuen que ha sigut "maltractada pel sistema" després de no haver aconseguit desempallegar-se legalment de la tutela que des de fa tretze anys el seu pare exerceix sobre ella

2 min
El càsting de Britney Spears per a ‘El quadern d’en Noah’, a la venda

BarcelonaUn grup de legisladors republicans dels EUA ha convidat la cantant Britney Spears a testificar davant el Congrés per explicar la batalla legal que lliura contra el seu pare per la tutela que des de fa tretze anys controla tots els aspectes de la seva vida. El legislador republicà Matt Gaetz va anunciar dijous en un comunicat que dimecres havia enviat una carta a Spears. "Heu sigut maltractada pel sistema legal nord-americà. Volem ajudar-vos. El Congrés dels EUA ha de sentir la vostra història, que pot ser que inspiri els dos partits a actuar", diu la missiva que signa Gaetz al costat dels polèmics legisladors Marjorie Taylor Greene, Andy Biggs i Burgess Owens.

Tots els signants són aliats de l'expresident Donald Trump (2017-2021) i pertanyen a l'ala més radical del Partit Republicà. Una d'elles, Taylor Greene, s'ha adherit obertament al moviment conspiratori QAnon, que va ser un dels que van impulsar l'assalt al Capitoli el 6 de gener. El cas de Spears ha provocat la simpatia dels republicans perquè, al seu parer, la tutela legal imposada sobre l'artista infringeix alguns dels principis bàsics més importants de la seva ideologia, com l'individualisme, la llibertat i la independència de l'estat. Aquestes idees queden plasmades en la carta, en la qual els legisladors consideren que Spears "no deu res a ningú" i mereix "una vida de llibertat i triar el seu propi camí".

Alguns demòcrates també han expressat la seva solidaritat amb la intèrpret de Toxic. Per exemple, dijous els senadors demòcrates Elizabeth Warren i Bob Casey van demanar al secretari de Salut, Xavier Becerra, i al fiscal general, Merrick Garland, més informació sobre la figura legal que permet que el pare de Spears i un fons d'inversió tinguin ple control sobre el patrimoni de l'artista, valorat en 60 milions de dòlars. La setmana passada, durant una audiència judicial, Spears va trencar el seu silenci i es va oposar per primera vegada a la tutela legal que controla la seva vida des del 2008.

stats