Britney Spears perd la batalla judicial contra el seu pare, que li seguirà controlant el patrimoni

La cantant, que porta 13 anys sota tutela legal del pare, va denunciar públicament la setmana passada que era "abusiva i absurda"

2 min
Britney Spears davant la jutge: “Només vull recuperar la meva vida”

BarcelonaUn jutge del Tribunal Superior de Los Angeles ha denegat una petició per destituir el pare de Britney Spears com a tutor del patrimoni de la famosa cantant nord-americana, informen aquest dijous mitjans locals recollits per l'agència Efe. La decisió judicial s'ha conegut tot just una setmana després que es produís la vista de la petició formulada per Spears, la fortuna de la qual està calculada en uns 60 milions de dòlars. La decisió estima que el patrimoni de l'estrella del pop ha de continuar controlat i conservat en part pel seu pare, Jamie Spears.

La cantant de Baby, one more time va sol·licitar la setmana passada posar fi a la tutela legal per la qual el seu pare controla la seva vida des de fa 13 anys, al considerar-la "abusiva" i "absurda". "Aquesta tutela està pagant el sou de molta gent. N'estic farta", va assegurar la cantant davant el jutjat de Los Angeles durant una intervenció telefònica plena de declaracions contundents com: "No soc feliç", "No puc dormir" o "Em vaig sentir drogada". Es tracta de la primera vegada que Spears es va oposar públicament al control que el seu pare exerceix sobre aspectes públics i privats de la seva vida per una decisió judicial que es remunta a l'any 2008, després d'una etapa molt conflictiva de la seva vida.

Per la seva banda, James Spears va demanar en les últimes hores al jutjat de Los Angeles que investigués les denúncies formulades per l'artista en la seva declaració de la setmana passada. El tutor de l'estrella del pop va lliurar dimarts a la nit uns documents en els quals assegura que no ha tingut poder sobre Britney en els últims anys i sol·licitava que s'investiguessin les seves "al·legacions serioses sobre treball forçat, teràpia mèdica forçada, cura mèdica inadequada i privació de drets personals", moltes de les quals fetes contra ell mateix.

El conflicte obert entre la cantant i el seu pare ha generat un moviment a les xarxes socials de suport a la que va ser una de les més populars artistes nord-americans de finals de segle passat. Així, el lema #FreeBritney [Llibertat per a Britney, en català] ha pres un nou impuls aquest any després de l'estrena del documental Framing Britney, una cinta elaborada pel New York Times que repassa els aspectes més controvertits de la carrera de l'artista.

stats