El pare de Britney Spears carrega les culpes de l'estat de la cantant a l'advocada que la tutela

La lletrada Jodi Montgomery ja ha emès un comunicat desmentint-lo

2 min
Fotograma del documental ‘Framing Britney Spears’

BarcelonaJamie Spears, el pare i tutor legal de Britney Spears, ha demanat als jutjats de Los Angeles (EUA) que investiguin les denúncies formulades per l'artista en la seva declaració de la setmana passada. James Spears, conegut com a Jamie, va lliurar dimarts a la nit uns documents en els quals assegura que no ha tingut poder sobre Britney en els últims anys i sol·licita que s'investiguin les seves "al·legacions serioses sobre treball forçat, teràpia mèdica forçada, cura mèdica inadequada i privació de drets personals", moltes efectuades contra ell per la seva filla. Tot i que el pare de la cantant ha exercit de tutor legal des del 2008, la tardor del 2019 el Tribunal de Los Angeles va designar l'advocada Jodi Montgomery com a tutora temporal sobre els aspectes personals de la cantant, després que Jamie cités motius de salut per apartar-se'n.

En una audiència posterior al 2020, l'advocat de Britney va sol·licitar que Montgomery continués exercint aquest paper, ja que la cantant va expressar la seva "forta oposició" al fet que el seu pare tornés a controlar les decisions de la seva vida privada i pública. En l'actualitat, la tutela legal està dividida en dues parts: la personal, supervisada encara per Montogomery, i la financera, sobre la qual el pare encara exerceix control al costat d'un fons d'inversió.

"El senyor Spears no és el tutor de la seva filla. No ho ha sigut des del setembre del 2019. La senyora Montgomery ha estat completament a càrrec de la cura personal i el tractament mèdic diari de la senyora Spears", assegura la defensa del pare. Jamie també sosté que no pot comunicar-se directament amb la seva filla i que es "va entristir molt a l'assabentar-se de les seves dificultats i patiment". No obstant això, la declaració del pare no coincideix amb el testimoni de Britney, que la setmana passada va afirmar que "gaudia" exercint control sobre ella i que hauria de ser a la presó.

Així mateix, Britney va citar episodis que daten del 2018, quan el seu pare era ple tutor legal, en què va estar obligada a treballar en contra de la seva voluntat i durant els quals va rebre una forta medicació de liti quan es va negar a assajar per a un espectacle de Les Vegas. "Vull la meva vida de nou", va implorar l'estrella, que va qüestionar que realment hagi estat incapacitada des del 2008 si entre el 2013 i el 2017 va estar protagonitzant un altre espectacle a Las Vegas que va ingressar milions de dòlars, a més de gravar discos i actuar en gales.

"Aquesta tutela està pagant el sou de molta gent. N'estic farta", va assegurar la cantant davant un jutjat de Los Angeles durant una intervenció telefònica plena de declaracions contundents. Per la seva banda, la tutora Montgomery va publicar un comunicat, a través de la seva advocada, Lauriann Wright, per desmentir les acusacions del pare de Britney en què afirma que la seva única finalitat és "encoratjar-la en el seu camí perquè ja no necessiti una tutela".

stats