Gent 28/08/2021

El 'Let it be' dels Beatles fa 50 anys i el grup ho celebra amb una edició especial

A més, centenars de fotografies, més de 60 hores de filmació i 150 hores d'enregistraments veuran la llum al novembre en un llibre i un documental dirigit per Peter Jackson

2 min
Els Beatles en una foto del grup als anys seixanta

BarcelonaEls Beatles celebraran el 50 aniversari del seu àlbum Let It be amb la publicació d'una edició especial, que inclourà enregistraments inèdits a l'estudi i que sortirà a la venda el 15 d'octubre. Ho va confirmar la llegendària banda britànica en un comunicat, que va arribar acompanyat d'un avançament de l'àlbum amb tres cançons, ja disponibles a totes les plataformes digitals: la versió del 2021 de Let It be; el mix de Glyn Johns de For you blue (1969) i la primera actuació de Do not let me down des d'un terrat.

Aquesta edició especial de Let It be seguirà l'estela de les anteriors edicions ampliades dels discos de Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2017), White Album (2018) i Abbey Road (2019). Com les esmentades, aquesta edició especial també inclourà la remescla de l'àlbum a càrrec de Giles Martin i Sam Okell en estèreo i Dolby Atmos extretes de la sessió original, a més de 8 enregistraments al terrat i 27 enregistraments de sessió que no s'havien publicat mai abans.

El 2 de gener del 1969 John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr van començar a gravar l'àlbum –que es deia provisionalment Get back– en uns estudis de Twickenham, al sud-oest de Londres. Les setmanes d'aquells assajos van ser documentades per les càmeres. Es tracta de les úniques sessions de gravació dels Beatles filmades. Una part es veuen als 80 minuts de la cinta Let It be (1970), però centenars de fotografies i més de 60 hores de pel·lícula inèdites i 150 hores d'enregistraments encara no han vist la llum.

Serà aquesta tardor quan es podran veure, de la mà d'un llibre i l'estrena a finals de novembre de la sèrie documental The Beatles: Get back, dirigida per l'oscaritzat Peter Jackson (El senyor dels anells) i emesa en exclusiva a Disney+. "Sempre havia pensat que el film original de Let It be era una mica trist perquè tractava de la separació de la nostra banda, però la nova pel·lícula ensenya l'amor i la companyonia que hi havia entre nosaltres", escriu Paul McCartney al seu pròleg per al llibret inclòs en l'edició especial d'aquest famós àlbum dels quatre de Liverpool.

stats