Pressió estètica

Linda Evangelista torna a la moda després de quedar "desfigurada" per un tractament estètic

La model protagonitza la portada de setembre del 'Vogue' britànic

2 min
Linda Evangelista en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl setembre del 2021 Linda Evangelista, una de les top models més cotitzades dels anys 90, revelava a través de les seves xarxes socials que un tractament estètic (una criolipolisis) l'havia deixat desfigurada. Les conseqüències brutals del tractament van obligar Evangelista a retirar-se de la moda i la publicitat. Després de vuit anys amagada de totes les mirades, Evangelista torna a la moda protagonitzant la portada del mes de setembre de l'edició britànica de Vogue, la més important de l'any.

La portada de 'Vogue'.

Per al reportatge i la portada de Vogue, la canadenca ha estat fotografiada per Steven Meisel, amb qui ha treballat en nombroses ocasions i un dels fotògrafs que més bé la coneixen. En totes les imatges que s'han pogut veure del reportatge, Evangelista apareix totalment tapada –vestint barrets i mocadors– i només se li veu el rostre, evitant així mostrar els efectes del tractament estètic que la va deixar en l'ostracisme professional. En el seu moment, la model va explicar que el tractament havia augmentat les seves cèl·lules adiposes en comptes de disminuir-les i que, per aquest motiu, havia quedat permanentment deformada, tot i haver-se sotmès a dues cirurgies correctores.

Durant l'entrevista, la model parla de les conseqüències psicològiques i físiques de la lipoescultura fallida. "Si hagués sabut que els efectes secundaris podien incloure perdre les ganes de viure, i que acabaria tan deprimida que m'odiaria... No, no hauria assumit el risc", declara Evangelista entra llàgrimes. La model relata l'infern que ha patit, que l'ha destruït psicològicament i que també ha tingut conseqüències per al seu fill Augie, nascut de la relació amb François-Henri Pinault (ara casat amb Salma Hayek) i a qui va intentar amagar la seva cara deformada.

"Tinc punts, he portat benes de compressió a la barbeta, he tingut el cos embenat, comprimit, durant vuit setmanes... Res ha ajudat", detalla Evangelista. Durant aquests vuit anys, la model va arribar a l'extrem de no menjar, només consumir aigua o simplement un branca d'api o una poma. Assegura que la seva salut mental està encara molt damnificada però que troba molt a faltar la seva professió, motiu pel qual ha decidit començar a treballar de nou amb el suport d'alguns dels seus amics de la indústria de la moda. Un dels que li han donat un cop de mà per tornar a primera línia és Kim Jones, director creatiu de Fendi, que l'ha fitxat com a imatge de la nova campanya de la marca.

Evangelista, que fa vint anys assegurava que no es llevava del llit per menys de 10.000 dòlars, explica que encara està intentant descobrir com podrà encaixar de nou en el món de la moda. "No em veureu amb banyador, això segur. Serà difícil trobar feina en coses que sobresurtin de mi; sense retocar, sense comprimir, enganxar coses o enganyar", assegura.

stats