Gent 13/07/2021

Luis Fonsi i Ricky Martin donen suport públicament als manifestants cubans

Milers de ciutadans de l'illa caribenya van sortir al carrer diumenge reclamant "llibertat" al règim castrista

2 min
Luis Fonsi amb la seva família

BarcelonaRicky Martin i Luis Fonsi s'han sumat a la crida d'altres artistes porto-riquenys que recentment s'han expressat donant suport als milers de cubans que diumenge es van llançar al carrer exigint "llibertat" al règim castrista. "Això és molt important. Els nostres germans i germanes a Cuba necessiten que informem al món del que estan vivint avui", ha comentat Ricky Martin en una publicació a Instagram al costat d'un vídeo de les protestes del país caribeny. "Omplim les xarxes abans que treguin l'internet al país. Ajuda humanitària per a Cuba ja", afegia l'artista porto-riqueny a la xarxa social.

Malgrat la petició de Martin, el servei d'internet en els telèfons mòbils dels cubans està tallat des de diumenge al migdia, cosa que ha dificultat conèixer en temps real la situació a l'interior del país i el desenvolupament de les manifestacions. Després de les desenes de detencions que van tenir lloc diumenge, activistes i opositors han denunciat a les xarxes socials que encara estan desaparegudes diverses persones arrestades quan participaven en les protestes, especialment a l'Havana.

Missatge de Ricky Martin en solidaritat amb el poble cubà

"Desitjo molta força als nostres germans cubans que lluiten per la pau i la llibertat. #PatriaYVida", ha afegit per la seva banda Luis Fonsi, que inclou en forma de hashtag el títol de la cançó Pàtria y vida, en la qual participen artistes com Yotuel Romero, Descemer Bien, Gente de Zona, Maikel Osorbo i El Funky. La jornada de protestes es considera històrica, ja que mai s'havien produït aquests actes a Cuba des de la revolució de 1959, amb l'excepció del cèlebre Maleconazo de 1994, quan grups de manifestants van sortir al carrer a l'Havana per protestar per l'escassetat durant la crisi del "període especial".

El missatge de Luis Fonsi donant suport als ciutadans de Cuba

A banda de Ricky Martin i Luis Fonsi, altres artistes porto-riquenys que s'han expressat per la situació política són Daddy Yankee, Residente, Kany García, Ozuna i Rauw Alejandro. Daddy Yankee, autodenominat El jefe del reguetón, i García, una de les principals cantautores de l'illa i de renom internacional, van tuitejar l'etiqueta #SOSCuba per recollir diners, material mèdic i aliments per enviar-los on es necessitin. L'etiqueta #SOSCuba ja és tendència a Twitter, on també els cubans han aprofitat l'ocasió per criticar el govern per l'escassetat d'aliments i les precàries condicions als hospitals, que la crisi i la pandèmia han agreujat.

stats