Gent 09/02/2022

Marta Ortega afegeix un altre 'pazo' a la col·lecció familiar

Segons '¡Hola!' hauria pagat tres milions d'euros per aquesta propietat de 10.000 metres quadrats a tocar de la Corunya

2 min
Amancio Ortega i la seva filla Marta Ortega

BarcelonaMarta Ortega acaba de comprar el Pazo d'Aián, una construcció ubicada al municipi gallec de Sigrás, a uns deu quilòmetres de la Corunya. Segons ¡Hola!, el pazo és del segle XVI i està protegit, cosa que impedirà a la filla d'Amancio Ortega fer-hi una reforma completament al seu gust, ja que s'ha de respectar tot el que hi ha a l'edifici principal. El terreny té una superfície de 16.000 metres quadrats i és a tocar del Pazo de Drozo, situat a la localitat d'Anceis, que es va comprar el seu pare anys enrere. Segons la revista, la compra es deu només a la voluntat de Marta Ortega de fer-lo servir com a segona residència, ja que disposa d'un habitatge a la Corunya on viu actualment amb el seu marit, Carlos Torretta, i els dos fills d'ella: Amancio i Matilda.

La nova propietat de l'empresària està envoltada per un mur de pedra que protegeix l'edificació de les mirades curioses i de la premsa rosa, que té Marta Ortega com un personatge molt valuós, ja que el seu rang de ser una de les dones més importants de la moda a escala mundial desperta molt d'interès entre el gran públic. Dins del terreny del pazo hi ha tres edificacions. La principal té més de 1.000 metres quadrats, distribuïts en tres plantes, i els altres dos habitatges són més petits però de cara al futur es podrien convertir en les cases dels seus fills. La resta del terreny l'omplen arbres fruiters, parcel·les de cultiu d'horta i un jardí centenari molt frondós amb arbres de grans dimensions.

Marta Ortega i el seu marit, Carlos Torretta

Encara que no ha transcendit el preu que hauria pagat Marta Ortega, la mencionada revista afirma que estaria al voltant dels 3 milions d'euros. Tot i que en principi estava en venda per cinc milions, la dificultat de trobar compradors va fer que anessin abaixant el preu fins a arribar a aquesta quantitat. Al llarg de la història aquesta propietat ha passat per mans de persones acabalades i poderoses de Galícia. Primer va ser propietat del tinent general Juan Castañón de Mena, destacat dins la jerarquia militar franquista. També hi va viure Herminia Borrell Feijóo, coneguda per ser la primera dona amb carnet de conduir d'Espanya i hereva d'un important patrimoni creat a Cuba amb el comerç de sucre. De fet, Borrell Feijóo va arribar a ser fins i tot presidenta honorífica del Deportivo de la Corunya. Marta Ortega, de 38 anys, assumirà el càrrec de presidenta del grup Inditex a partir de l'1 d'abril.

stats