Gent 11/05/2021

Melinda Gates hauria demanat el divorci arran de la relació de Bill Gates amb Jeffrey Epstein

Segons el 'Wall Street Journal', l'esposa del magnat buscava advocats per divorciar-se des del 2019

2 min
Bill i Melinda Gates

BarcelonaMelinda Gates portava des del 2019 consultant advocats per divorciar-se del seu marit, Bill Gates, tot i que l'anunci de la ruptura no es va divulgar fins a la setmana passada, segons va publicar aquest dilluns el diari The Wall Street Journal. El rotatiu novaiorquès va citar "persones coneixedores de la qüestió" i documents legals consultats per periodistes del diari que apunten que la demanda de divorci era una cosa que s'estava coent des de feia temps, amb els primers contactes amb advocats l'any 2019. Els Gates van anunciar dilluns de la setmana passada que es divorciaven, després de més de 27 anys de relació en els quals van fundar una de les organitzacions benèfiques més importants del món.

L'endemà del divorci, els mitjans nord-americans van revelar el contingut dels documents de la petició judicial de separació, presentada per Melinda, en què assegurava que el matrimoni està "irremeiablement trencat", que "no és necessària la manutenció conjugal" i que el pacte de separació determinarà la divisió de les propietats. Els Gates tenen tres fills, tots majors d'edat.

Segons recull Efe del Wall Street Journal, una de les qüestions que podrien haver precipitat la ruptura és la relació que mantenien Bill Gates i el difunt magnat caigut en desgràcia Jeffrey Epstein, que es va suïcidar a la presó precisament el 2019. Epstein havia estat detingut després que se l'acusés d'abusar sexualment i explotar desenes de noies adolescents tant a la seva mansió de Manhattan (Nova York) com a la de Palm Beach (Florida) i la de les illes Verges. D'acord amb la premsa nord-americana, Bill Gates va mantenir trobades amb Epstein en diverses ocasions, en una de les quals es va quedar fins tard a la seva residència novaiorquesa.

A través de diversos portaveus, el multimilionari del món de la informàtica sempre ha sostingut que en aquestes trobades ells dos només parlaven de qüestions filantròpiques. Gates lamenta "totes i cadascuna de les trobades [amb Epstein]" i reconeix que "dur-les a terme va ser un error de judici". El Journal va assenyalar que el 2013 Melinda ja hauria advertit al seu marit que no se sentia còmoda amb la relació amb Epstein i que malgrat això Bill Gates i diversos treballadors de la seva fundació van seguir en contacte amb el magnat.

stats