Gent 17/06/2022

Un membre del jurat ataca Amber Heard: "Responia plorant i dos segons després tornava a estar freda com el gel"

Segons una entrevista sense descobrir la seva identitat a la cadena ABC

2 min
Amber Heard en un moment de la seva declaració

BarcelonaUn membre del jurat que va participar en el judici per difamació entre Amber Heard i Johnny Depp ha qualificat els plors de l'actriu de llàgrimes de cocodril, ja que va considerar que el seu testimoni no era creïble. El programa Good Morning America, de la cadena ABC, va publicar ahir el testimoni d'un home del jurat, format per cinc homes i dues dones, del qual no va revelar la identitat. "Els seus plors, les seves expressions facials, la manera com mirava el jurat... Tots ens sentíem molt incòmodes", va assegurar la font sobre la declaració de Heard, que es va allargar durant diversos dies i va ser retransmesa en directe per internet.

L'home va criticar que l'actriu era capaç de "respondre una pregunta plorant i dos segons després tornar a estar freda com el gel". "Alguns utilitzem l'expressió llàgrimes de cocodril", va dir al parlar sobre les deliberacions entre els set membres del jurat. Respecte a les acusacions creuades d'abús i violència, l'entrevistat va opinar que "tots dos van ser abusius l'un amb l'altra", però va defensar el veredicte establert pel jurat, que obliga Heard a pagar més de 10 milions de dòlars per difamar Depp en un article sobre violència de gènere que no contenia el nom de l'actor. "Cap va ser més correcte que l'altre. Però per als nivells dels quals ella parlava, no hi havia prou proves que demostressin el que deia", va explicar.

Aquesta font descarta que els membres del jurat estiguessin més inclinats a donar suport a Depp perquè és més famós: "Cap de nosaltres era realment seguidor de l'un o de l'altra". També rebutja que l'opinió pública a les xarxes socials, molt favorable a Depp gràcies a la mobilització dels seus fans, influís en el veredicte: "Només seguim les proves, no ens fixem en res extern. Hi havia acusacions molt serioses i molts diners en joc, així que no ens ho vam prendre a la lleugera", assegura.

Aquesta mateixa setmana, una altra cadena de televisió, la NBC, està publicant extractes d'una entrevista amb Heard en què no confirma si recorrerà el veredicte però deixa caure que creu que el jurat va estar influenciat per la pressió de les xarxes socials. "Com no haurien d'arribar a aquesta conclusió! Van estar asseguts durant més de tres setmanes escoltant, sense parar, testimonis incessants d'empleats pagats i, cap al final del judici, de gent aleatòria", afirma l'actriu en els fragments que s'han difós de l'entrevista a la NBC. "És un personatge molt estimat i la gent creu que el coneix. És un actor fantàstic", hi afegeix sobre Depp.

En la seva demanda inicial, Depp reclamava 50 milions de dòlars per l'article publicat el 2018 al diari The Washington Post on Heard va assegurar, sense esmentar el nom de l'actor, que era víctima de violència de gènere. Després de la vista oral, el jurat va determinar que l'actriu haurà de pagar a Depp 10 milions per danys i 5 milions més en concepte de multa, encara que la jutge del comtat de Fairfax (Virgínia, EUA) Penney Azcarate va rebaixar aquesta última quantitat a 350.000 dòlars.

stats