Gent 16/02/2022

El Met homenatjarà les modistes ignorades i oblidades de la moda nord-americana dels segles XIX i XX

La propera exposició de moda del Metropolitan Museum de Nova York es dirà 'In America: An Anthology of Fashion' i s'inaugurarà al maig

2 min
Anna Wintour va inaugurar la catifa vermella de la Gala del Met

BarcelonaEl Museu Metropolità de Nova York (Met) ha anunciat aquest dimarts que retrà homenatge a les dissenyadores de moda nord-americanes dels segles XIX i XX que van ser ignorades o han estat oblidades, en l'exposició que cada any s'inaugura paral·lelament a la popular Met Gala. "Ens centrarem en bons dissenyadors que no eren noms coneguts, que han estat eliminats de la història de la moda, ignorats o simplement oblidats", ha explicat el director de l'Institut del Vestit del Met, Andrew Bolton, a Efe abans d'afegir que "la majoria són dones".

El Met pretén d'aquesta manera diversificar la llista de noms dels dissenyadors nord-americans més cèlebres i rebutjar una "visió monolítica" de la història de la moda del país. "Quan es pensa en la moda nord-americana de la A a la Z, es recorda Adrian, Óscar de la Renta, Ralph Lauren", assenyala Bolton. "No es recorda Mauguery Bolhagen, Fannie Criss, Lucie Monnay o Elizabeth Hawes", indica, enumerant algunes d'aquestes modistes que han quedat en l'oblit. El representant del Met afirma que porten molt de temps investigant dissenyadors desconeguts, però per a In America: An Anthology of Fashion, com s'ha batejat la mostra que s'obrirà al públic el pròxim 7 de maig, l'Institut del Vestit s'ha estat preparant durant uns tres anys.

Un disseny de Fannnie Criss

La mostra estarà dividida en diferents sales de l'ala d'història del Met; els vestits seran lluïts per maniquins situats en escenaris que recreen noves perspectives de la moda nord-americana, unes posades en escena en què han col·laborat importants directors de cinema com Sofia Coppola, Tom Ford, Regina King, Martin Scorsese o Chloé Zhao. "Ha estat complicat per a ells, perquè estan acostumats a treballar amb persones reals que es mouen i aquí han hagut de treballar amb maniquins que no ho fan", recalca Bolton, que diu que, no obstant, la col·laboració amb els cineastes és una de les seves "parts preferides de l'exposició".

Repàs de la exposició del Costume Institute de l'any passat, centrada també en la moda nord-americana

Aquesta mostra és la segona part de la que acompanya la Met Gala, que ha dissenyat un calendari particular pel coronavirus. La primera Met Gala que es va celebrar després de la pandèmia va tenir lloc el passat 13 de setembre, després de la qual es va inaugurar l'exposició In America: A Lexicon of Fashion, que es pot veure fins al pròxim 5 de setembre. Aquest any, la Met Gala tornarà al seu tradicional primer dilluns de maig, que cau el dia 2 d'aquell mes, després de la qual s'inaugurarà In America: An Anthology of Fashion, que estarà oberta al públic des del 7 de maig fins al 5 de setembre d'aquest any. La Met Gala, considerada un dels esdeveniments de l'any i a la qual assisteixen les principals figures del món de la moda i l'entreteniment, té com a objectiu recaptar fons per a l'Institut del Vestit del Met, i és la seva font de finançament més gran.

stats