Gent 15/10/2021

Miami Beach dedica una exposició retrospectiva a la carrera de Barbra Streisand

Fotos, portades de revistes i peces de vestir icòniques de l'artista formen part de la mostra, que repassa els seus gairebé 60 anys de trajectòria

3 min
Part de l'exposició 'Hello Gorgeous' sobre Barbra Streisand a Miami

Amb Hello gorgeous –Hola, preciosa, en català, el Museu Jueu de Florida recorre la trajectòria artística de seixanta anys de Barbra Streisand a través de fotos, vídeos, portades, discos i vestuari d'aquesta llegenda vivent que va saltar a la fama als anys seixanta amb Funny girl, el musical de Broadway convertit després en un clàssic de la gran pantalla. "Ella va ser com un coet a l'estratosfera", recorda Richard Jay-Alexander, productor i director de Broadway, sobre els començaments de l'actriu i cantant. Jay-Alexander, un dels amfitrions de la inauguració de la mostra a Miami Beach, va explicar a Efe que es "va enamorar" de Streisand quan era molt jove i va veure el film Funny girl sobre l'estrella de vodevil Fanny Brice i la seva difícil relació amb Nick Arnstein, interpretat per Omar Sharif. "Ella va explotar al món per Fanny Brice. Si no la vas veure a Broadway, la vas veure a la pel·lícula", subratlla el productor, que ha treballat amb Streisand durant els últims 21 anys.

Babra Streisand celebrant l'èxit de 'Funny girl', el seu primer musical.

Jay-Alexander, que defineix Streisand com una dona única, dotada, versàtil, amb talent, intel·ligent, còmica i bonica, ressalta que és una de les "úniques" actrius que han protagonitzat les versions de Broadway i cinema d'una mateixa obra: Funny girl. "Les persones que eren de Broadway eren de Broadway, les persones que eren estrelles de cinema eren estrelles de cinema", recorda el productor, que explica que Streisand està escrivint la seva autobiografia i pensa publicar-la el 2022, quan faci 80 anys.

Part de l'exposició 'Hello gorgeous' sobre Barbra Streisand a Miami.

L'ambaixador de l'exposició, que la defineix com un miracle, explica que li han posat aquest nom en al·lusió a la famosa frase de Streisand en una escena de Funny girl. La mostra inclou el seu anuari de la secundària a Erasmus Hall (1959) de Brooklyn, alguns dels seus primers contractes en clubs nocturns, el seu vestit original amb la samarreta de mariner del seu primer especial de televisió, My name is Barbra, i la túnica original que va fer servir a Yentl (1983). Alguns dels seus primers contractes mostren com l'artista treballava als anys seixanta per uns 130 euros setmanals.

"És una icona de tot. No hi ha cap carrera com la seva", diu el director, que subratlla que ha destacat en tots els camps en què ha entrat. Per a Jacqueline Goldstein, la curadora de l'exposició, es tracta d'una exhibició molt important i oportuna per a aquests temps, "perquè mostra la valentia d'una dona molt forta". "Hello gorgeous és una finestra a la dona darrere d'una estrella, una còmica i lluitadora amb una gran trajectòria que va ser i segueix sent una gran inspiració", ha dit Goldstein, que afirma que la mostra és una manera de portar "una dona amb tanta història a la pròxima generació". Goldstein va recordar que Barbra Streisand ha merescut els premis Oscar, Grammy, Globus d'Or i Tony, com també el guardó que atorga el Centre Kennedy i la Medalla de la Llibertat durant el govern de Barack Obama.

Part de l'exposició 'Hello gorgeous' sobre Barbra Streisand a Miami.

Jay-Alexander va explicar durant la inauguració que Streisand, que ha gravat 52 àlbums d'or i 31 de platí, té uns "arxius amb un valor únic" que poden donar peu a futures produccions molt interessants per als seus nombrosos fans. L'exposició sobre l'artista, que ha protagonitzat més de dues dotzenes de pel·lícules importants, es prolongarà fins al febrer vinent.

stats