Compra

182 milions d'euros, el cost de l'últim caprici d'Amancio Ortega

El fundador d'Inditex ha comprat el megaiot 'Project 2024'

2 min
Amancio Ortega, fundador d'Inditex, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaAmancio Ortega té nova il·lusió per a l'estiu. El fundador d'Inditex i màxim accionista de l'empresa acaba de desembutxacar 182 milions d'euros per comprar el seu nou capritx: el megaiot Project 2024, de 72 metres d'eslora, segons informa La Voz de Galicia. L'embarcació, comprada a la naviliera Feadship, és "personalitzada" i permet als clients "gaudir d'una gran gamma d'opcions de primera qualitat". La web de la naviliera assegura que el vaixell estarà preparat per a l'estiu.

Compta amb tres cobertes que tenen un dormitori principal format per suite i nou cabines amb luxes similars als d'un hotel de cinc estrelles. L'embarcació també té heliport, una piscina de 3,3 metres d'amplada, un parc infantil i un jacuzzi al qual s'accedeix a través de la suite. El menjador té capacitat per a dotze comensals i el gran saló es comunica directament amb el mar.

La 'suite' del nou iot d'Amancio Ortega

Amb aquesta nova joguina marítima, Ortega substitueix el iot Drizzle, que va posar al mercat el 2021 i que tot just acaba de vendre. Es desconeix la identitat del nou propietari de l'exiot d'Ortega, però sí que se sap que ha pagat 76 milions d'euros per quedar-se'l (en el seu moment, el fundador d'Inditex el va adquirir per 95 milions d'euros). El Drizzle és una mica més discret que el Project 2024: té 68,77 metres d'eslora i capacitat per a dotze passatgers i dotze tripulants.

La flota d'Amancio Ortega es completa amb el iot Valoria 2, nom que fa referència al poble de Valladolid on va néixer la mare de l'empresari, Valoria la Buena. Aquesta embarcació, amb la qual Ortega sol navegar per les ries gallegues, és una mica més petita que el vaixell que acaba de comprar.

stats