Jocs Olímpics

Missió Jocs Olímpics: l'aparició de Tom Cruise encén el debat

La presència de l'actor de 'Top Gun' ha irritat un sector de la societat que creu que la seva figura banalitza les sectes, ja que ell és un dels grans referents de la cienciologia

2 min
Tom Cruise tirant-se de la teulada de l'estadi olímpic de París

BarcelonaEl concepte Tom Cruise va ser el més buscat a internet en diferents zones del món, també a Catalunya, durant la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de París de diumenge a la nit. Malgrat la consolidada fama de l'actor de no necessitar cap doble per a les escenes perilloses, la sorpresa de veure'l saltar des del capdamunt de l'estadi de Saint-Denis –una caiguda de gairebé 50 metres–, a l'edat de 62 anys, va deixar el públic perplex per l'increïble estat físic de l'actor també fora de la pantalla. Però la visibilitat d'un personatge heroic i sent aclamat pel públic no ha convençut tothom.

Per una banda, la demostració física del nord-americà va despertar un interès sobre les rutines d'entrenament de l'actor, una curiositat que ja fa temps que el persegueix i que es recull en diferents articles, un dels últims a Men's Helath. Allà s'explicava que segueix una estructurada rutina d'entrenament de cinc dies: el primer i el tercer, enfocats al tronc superior (tríceps, espatlles, pit, esquena i bíceps); el segon i el quart, amb una activitat o disciplina fora del gimnàs, com poden ser l'escalada, l'esgrima o el senderisme; i el cinquè dia està dedicat al tronc inferior. En definitiva, una rutina "d'entrenament regular, i òbviament amb una molt bona alimentació", reconeix l'entrenador personal Nick Lower a la revista GQ, que també va destacar el seguiment exhaustiu d'un gran nombre d'especialistes, a més de comptar amb equipaments de gimnàs d'última generació.

Tom Cruise després de recollir la bandera dels Jocs Olímpics

Els crítics amb la visibilitat de Cruise

Des de Top Gun, Cruise ha deixat clar que no vol dobles ni especialistes d'acció. Tampoc els va necessitar aquest diumenge a París, ni durant el circuit amb moto posterior sense casc, ni en l'aterratge a Los Angeles, ni tan sols en l'escalada entre les lletres del cartell de Hollywood. Però aquest espectacle no ha agradat a tothom. Hi ha hagut un altre sector de la societat que ha trobat que l'elecció de l'actor ha estat un desencert per l'estret i públic vincle que manté amb la cienciologia.

De fet, l'exjutgessa francesa Catherine Katz, que també és cap de l'Unadfi –una associació que dona suport a les víctimes de sectes–, ha vist la participació del de Hollywood com una "desgràcia". "El simple fet que estiguem parlant de la seva presència és un insult a les víctimes", ha defensat Katz, que ha insistit que "dona un missatge realment negatiu", tal com ha recollit el diari The Mirror.

La cap de l'Unadfi ha assenyalat que actes públics com la clausura dels Jocs Olímpics són un espai ideal per banalitzar la gravetat de pertànyer a sectes com la que té Cruise entre els seus membres des de fa dècades. "Sense cap mena de dubte aquests missatges arriben a molts joves", va concloure, i així ho sustenten les dades de cerques a internet.

stats