Batalla mediàtica
Gent Monarquies 24/04/2023

Meghan Markle i el príncep Enric demanen als mitjans "sensacionalistes" que aturin el seu "circ esgotador"

Els ducs de Sussex han enviat un comunicat a 'Hello!' per respondre als rumors sobre el motiu pel qual Markle no anirà a la coronació

2 min
Buckingham cedeix la investigació sobre Markle

BarcelonaS'acosta la coronació de Carles III i al voltant de cada detall de l'esdeveniment es genera una espiral de comentaris i rumors que de vegades no són certs. Això és el que ha passat en relació al motiu pel qual Meghan Markle hauria decidit no assistir a la festa de coronació del seu sogre, que durarà tres dies, del 6 al 9 de maig. Per a l'acte més important, el que tindrà lloc a l'abadia de Westminster el primer dia, els ducs de Sussex van informar que seria només Enric qui es personaria, segons han confirmat des de Buckingham. Va ser quan es va saber aquesta decisió que alguns mitjans britànics van especular amb la causa de l'absència de Markle.

El Daily Telegraph va apuntar que la duquessa de Sussex no viatjarà al Regne Unit per a l'ocasió per culpa de les desavinences que havia tingut amb el seu sogre, el rei Carles III, en els seus primers anys de relació amb Enric. Segons especulava el mitjà, l'actriu s'hauria quedat insatisfeta amb la resposta que el sobirà li va donar quan la parella va explicar que a la família Windsor hi havia racisme i que s'havia qüestionat internament de quin color seria el color de la pell dels futurs fills de la parella.

Aquesta queixa interna d'Enric i Meghan al llavors futur rei es va fer mundialment coneguda quan el matrimoni ja havien deixat de ser membres oficials de la família reial britànica i havien marxat a viure als EUA, on van concedir una entrevista a Oprah Winfrey en la qual van fer pública aquesta qüestió. A l'entrevistadora li havien dit que un membre de la família Windsor els havia preguntat de quin color seria la pell del seu primogènit, Archie –que actualment té tres anys–, quan es va saber que estava embarassada. El rotatiu afirmava que el rei va ser tebi a l'hora de posar-se de part seva i es va limitar a dir que si s'havia fet algun comentari no havia estat amb mala intenció. Això hauria irritat Meghan fins al punt que hauria deteriorat prou la relació amb el rei Carles III per fer que no volgués anar a la coronació.

Davant de tot aquest riu de tinta del qual tants mitjans s'han fet ressò, els ducs de Sussex han decidit sortir a tallar més especulacions en aquest sentit. Per fer-ho s'han posat en contacte amb la revista del cor britànica Hello!, a la qual han fet arribar un comunicat. "La duquessa de Sussex viu la seva vida en present, sense pensar en qüestions de fa dos anys relacionades amb les converses de fa quatre anys. Qualsevol especulació és falsa i francament ridícula. Encoratgem els mitjans de comunicació sensacionalistes a aturar el circ esgotador que ells sols estan creant", han expressat de manera contundent en relació a tot això. No obstant, el comunicat és tan curt que no dona el motiu real pel qual Meghan Markle no anirà a la coronació. Tampoc aclareix quina serà la posició d'Enric en aquest esdeveniment, que podrà servir com a termòmetre de les relacions familiars entre el fill petit del rei i la resta de la seva família.

stats