Regne Unit

Carles III tornarà dimarts vinent a les "funcions públiques"

Els reis d'Anglaterra visitaran un centre hospitalari especialitzat en la investigació i el tractament del càncer

3 min
Carles III i Camil·la surten de l'hospital

LondresBones notícies per a la família reial britànica. O, almenys, per a una part de la família. Just un mes després de l'última aparició en públic de Carles III, que va tenir lloc el passat 31 de març als terrenys del castell de Windsor, el palau de Buckingham ha anunciat aquest divendres a la tarda que el monarca "tornarà a les seves funcions públiques" dimarts vinent. Hi tornarà en companyia de la reina Camil·la, un cop ha completat el que el palau, en el mateix comunicat, ha qualificat de "període de tractament i recuperació". Tot fa pensar, per tant, que Carles ha superat la malaltia. O, si més no, que està en el camí de superar-la i que ha respost bé a la medicació.

Així, Carles i Camil·la visitaran, poc abans de migdia, una molt coneguda institució hospitalària del centre de Londres especialitzada en el tractament del càncer. Està previst que es reuneixin amb pacients, personal sanitari i investigadors. D'acord amb el programa, una de les intencions del monarca amb la visita és fer augmentar la consciència de la importància del diagnòstic precoç i voler posar en relleu alguns dels avenços innovadors que, amb el suport de l'organització Cancer Research UK, es duen a terme al centre hospitalari.

Perquè no quedi dubte de la millora de l'estat de salut del monarca, a qui es va diagnosticar un càncer no concretat el passat mes de febrer, el palau de Buckingham també ha anunciat el primer compromís d'estat del rei per als mesos vinents. Serà els últims dies del mes de juny, quan Carles i Camil·la rebran a la residència oficial de Londres els emperadors del Japó. La visita d'estat estava prevista la primavera del 2020, però es va ajornar a causa de la pandèmia de coronavirus. L'emperador Naruhito va assistir juntament amb l'emperadriu Masako als funerals d'estat d'Elisabet II el setembre del 2022. Aquell va ser el primer viatge a l'estranger després de l'entronització de l'emperador el 2019.

Desmentiment implícit

El doble anunci del palau de Buckingham té lloc hores després que alguns mitjans nord-americans coneguts per la tendència sensacionalista i de dretes, com ara The New York Post, hagin publicat que l'estat de salut del monarca és molt greu i que s'havien començat a posar al dia els preparatius per al funeral. Tot fa pensar, però, que només es tracta d'una més de les moltes notícies falses que inunden les xarxes.

El príncep Lluís.

De qui no hi ha cap informació oficial de moment és de Kate Middleton, la princesa de Gal·les. La seva última aparició es va veure el 22 de març amb un vídeo publicat a X en què va admetre que també tenia càncer –sense especificar tampoc de quin tipus– i amb el qual es va posar fi a les moltes especulacions que la seva desaparició de la vida pública havia provocat a les xarxes socials. El dia de Sant Jordi, però, el palau de Kensington va difondre una foto del fill petit, el príncep Lluís, el dia en què feia sis anys. Explícitament, el palau va informar que la foto l'havia fet la mare i que no havia sigut editada, una manera de tancar definitivament l'afer de la fotografia de Kate i els seus fills que sí que va ser retocada i que les agències d'informació van retirar dels seus arxius, cosa que va causar no poc soroll mediàtic per a Guillem i Kate.

stats