Monarquia
Gent Monarquies 28/03/2023

El príncep Andreu, disposat a escriure unes memòries per salvar el seu nom

Apartat de totes les seves antigues funcions, el segon fill de la reina Elisabet voldria dir-hi la seva respecte al cas de pederàstia que va protagonitzar

2 min
El príncep Andreu d'Anglaterra

BarcelonaEl príncep Andreu, el germà petit del rei Carles III, hauria iniciat un procés de negociació amb diversos autors nord-americans perquè l'ajudin a escriure unes memòries i seguir els passos del seu nebot, el príncep Enric, que va aprofitar la fama per intentar explicar la seva versió de tot el que ha viscut a la família reial britànica. A més, Andreu intentaria girar la truita i convèncer l'opinió pública que el cas de pederàstia que l'ha portat a quedar arraconat dins la família reial –i del qual no hi ha una sentència perquè es va arribar a un acord extrajudicial– no va anar com es va explicar aleshores.

Segons The Sun, hi ha dues editorials interessades a donar veu al príncep Andreu, que veuria aquesta oportunitat com la idònia per desmarcar-se del cas Epstein, el seu íntim amic pederasta que es va suïcidar a la presó quan es va descobrir la seva xarxa de tràfic de menors i explotació sexual. El seu plet judicial, que va tenir lloc als EUA, seria evidentment el focus més gran d'interès i el més recent. Però no només seria aquesta la qüestió que podria resultar interessant per als lectors britànics, ja que Andreu s'ha passat la vida formant part de la família reial i ha crescut i ha creat una família davant els seus ulls.

El seu nou paper dins la família reial des que el van apartar de les seves funcions per l'escàndol que va protagonitzar, el fet que hagi estat expulsat del Royal Lodge de Windsor pel seu germà i traslladat a una residència molt més petita –Frogmore Cottage– o la seva nova situació econòmica al marge dels seus antics negocis i sense assignació reial podrien donar molt de si narrativament. Finalment, tal com ha fet el seu nebot Enric a En la sombra al sortir de la família reial, també podria parlar del funcionament de la casa i de com és ser el número dos, ja que Andreu sempre va ser preparat per substituir Carles, perquè és el següent en la línia successòria.

"Andreu era el recanvi original i hi ha molt material. Comparat amb Enric, té una història molt més profunda de la qual treure profit. Escriure un llibre li donaria l'oportunitat d'explicar completament la seva associació amb Jeffrey Epstein i les conseqüències resultants. Però també seria una visió fascinant del funcionament intern de la reialesa i les seves relacions", han explicat algunes fonts a The Sun. Tot i això, d'altres haurien desaconsellat al duc de York aixecar la veu: "Tots els que estan a prop seu li diuen que és una mala idea i que l'hauria d'oblidar perquè podria quedar com un estúpid". L'últim cop que Andreu va intentar netejar el seu nom, en una entrevista amb Emily Maitlis, les seves contradiccions i mentides van ser tan evidents que al cap de poc va haver-se de retirar de la vida pública.

stats