Família reial britànica

El príncep Enric afegeix llenya al foc: noves acusacions contra el seu pare, el seu germà i Camil·la

El duc de Sussex ha promocionat la seva autobiografia amb una entrevista a la ITV

3 min
Un moment de l'entrevista a la ITV

BarcelonaEl conflicte entre el príncep Enric i la família reial anglesa sembla no tenir fi. En una entrevista a la cadena britànica ITV amb motiu de la seva autobiografia, Spare, el duc de Sussex ha tornat a criticar el seu pare, el rei Carles III; la reina consort, Camil·la, i el seu germà, el príncep Guillem. Malgrat tot, ha assegurat que té l'esperança de poder reconciliar-se amb tot ells, sempre que abans rendeixin comptes per la seva part de responsabilitat en el conflicte familiar. "El silenci només serveix perquè l'abusador segueixi abusant", ha dit Enric per defensar la seva autobiografia i la seva gira d'entrevistes.

A l'espera de saber si podran fer les paus, Enric ha compartit tota mena de detalls sobre com i per què s'ha deteriorat la relació amb el seu pare i el seu germà i ha criticat suposats vincles entre la seva família i els tabloides. "Si mirem la relació entre la família i la premsa groga, alguns familiars han decidit ficar-se al llit amb el diable per rehabilitar la seva imatge", ha assegurat el duc de Sussex. "El moment en què aquesta rehabilitació es fa en detriment d'altres, jo i altres membres de la meva família, per a mi s'ha passat una línia vermella", ha dit.

En aquest sentit, insinua que la dona del seu pare, la reina consort Camil·la, hauria filtrat informació privada a la premsa, com per exemple detalls sobre les trobades que va mantenir tant amb ell com amb el seu germà Guillem abans de casar-se amb Carles III. "Van començar a aparèixer històries a la premsa sobre les seves trobades amb el Guillem, informacions que incloïen detalls molt acurats i que el meu germà no havia explicat. Només podien haver estat filtrats per l'altra persona present a la trobada", ha remarcat. En les seves memòries, Enric especifica que, després d'aquestes trobades, Camil·la va posar en marxa una estratègia de llarg recorregut que tenia com a objectiu final casar-se amb Carles i accedir a la corona. El príncep confessa que creu que aquest pla comptava amb el beneplàcit del seu pare.

Sobre la relació tòxica entre la seva família i la premsa, Enric assegura que als Windsor no els interessa canviar-la, ja que d'alguna manera els beneficia. "La gent comença a entendre que les fonts reials no són persones desconegudes. És palau passant informació a la premsa sense donar noms per cobrir-se les espatlles", ha dit.

Enric ha aprofitat per negar que ell i la seva dona acusessin la família reial d'actituds racistes en l'entrevista que van concedir a Oprah Winfrey el 2021. "La premsa britànica ho va dir. ¿En algun moment Meghan va dir: «són racistes»?", ha respost Enric a la pregunta del periodista Tom Brabdy sobre aquesta qüestió. "Crec que una cosa és racisme i l'altra un biaix inconscient... Són coses diferents", ha dit, alhora que ha remarcat que la seva família no és racista.

Guillem i Enric, una relació trencada

El duc de Sussex ha acusat el seu germà i la seva dona Kate de no haver acollit bé Meghan Markle. "Crec que no esperaven que jo tingués una relació amb algú com la Meghan, que té una carrera d'èxit", ha detallat el príncep, que ha confessat que sempre va esperar que podria fer equip amb el seu germà, la seva cunyada i la seva parella.

Durant l'entrevista, Enric ha assegurat que ja no confia en el seu germà Guillem. Ha explicat que durant el funeral del seu avi, el duc d'Edimburg, Guillem li va prometre, per "la vida de la seva mare", que desitjava que fos feliç. Enric, però, assegura que se li va trencar el cor quan es va adonar que ja no podia creure el seu germà. El príncep Enric detalla que la referència a la seva mare és una mena de codi secret entre els dos germans, però que ara la confiança està trencada.

Un dels detalls més surrealistes de l'entrevista és la confessió d'Enric que ell i el seu germà van estar enfadats durant una setmana per culpa d'una barba. El duc de Sussex va demanar permís a la reina per mantenir la seva barba el dia del seu casament, petició a la qual la monarca va accedir. Això va fer que Guillem s'enfadés, ja que ell va ser obligat a afaitar-se el dia del seu enllaç amb Kate. "Crec que té a veure amb la competició que s'estableix entre l'hereu i el relleu, però també entre un germà gran i un germà petit", ha remarcat.

L'entrevista a la ITV és la primera de moltes que té programades el príncep Enric. En paral·lel al programa britànic, als Estats Units s'ha emès una altra entrevista dins de l'espai 60 minuts en què ha insistit en molts dels punts explicats a ITV.

stats