Triangle amorós

Qui és Rose Hanbury? L'amiga de Guillem i el maldecap de la corona britànica

La marquesa de Cholmondeley ja estava vinculada amb la família reial anglesa abans de casar-se amb David Rocksavage

3 min
El príncep Guillem i Catherine, duquessa de Cambridge són rebuts per Rose Cholmondeley, la marquesa de Cholmondeley.

BarcelonaPublicació de fotografies falses, notes de premsa ambigües i desaparició pública de Kate Middleton des del 25 de desembre. Tot l'ambient d'incògnita que envolta la princesa de Gal·les ha generat una gran preocupació pel seu estat de salut. Al gener es va anunciar que s'havia sotmès a una operació abdominal, però després de la inconsistència de les versions oficials des de Kensington Palace, són molts els que dubten que els motius mèdics siguin la causa principal de l'absència de Middleton. Una de les hipòtesis defensades per una part de l'opinió pública i algunes capçaleres és que la tendència dels triangles amorosos, vista ja en altres monarquies europees, podria haver arribat també a la corona britànica.

Hi ha un nom que fa dies que ressona entre la premsa: Sarah Rose Cholmondeley, marquesa de Cholmondeley, de 39 anys. Abans de ser marquesa, el seu pare, Timothy Hanbury, que treballa com a dissenyador web, i la seva mare, Emma Hanbury, que és dissenyadora de moda, van batejar la segona dels seus tres fills amb el nom de Rose Hanbury. Tot i l'aparent modèstia familiar, els Hanbury pertanyen a l'aristocràcia anglesa i des de fa generacions mantenen molt bons llaços amb la família reial britànica. De fet, la seva àvia, Lady Elizabeth Lambert, va ser una de les vuit dames d'honor al casament d'Elisabet II i el duc d'Edimburg.

Rose Hanbury arribant a Buckingham Palace per al banquet de recepció a Donald Trump el 2019.

Pertànyer a l'aristocràcia anglesa va facilitar que fos educada en una de les escoles secundàries més exquisides del comtat de Buckinghamshire, amb un cost anual que ronda les 38.000 lliures (44.480 euros). Els anys van anar passant i la mare va inculcar a la Rose la passió per la moda fins al punt que quan va fer 23 anys es va apuntar a l'agència de models Storm, famosa perquè va descobrir Kate Moss. L'aristòcrata va aparèixer en algunes campanyes de moda, però de tot l'historial com a model, la imatge que més va captar l'atenció de la seva carrera va ser una fotografia del 2005 en què apareix amb la seva germana petita, Marina, en companyia de Tony Blair.

Canvi d'aires

En el moment de la fotografia, Rose Hanbury ja mantenia una relació des de feia dos anys amb David Rocksavage, el marquès de Cholmondeley, 23 anys més gran que ella. Després de sis anys de relació i de treballar com a assessora per al diputat conservador Michael Gove, van decidir formalitzar la seva relació. Arran del matrimoni, Rose Hanbury va passar a ser la setena marquesa de Cholmondeley i es va dedicar a gestionar les propietats del seu marit.

Precisament, una de les cases que regenta de la família Cholmondeley és Houghton Hall, la mansió del nord de Norkfall on viuen des que es van casar. L'habitatge compta amb 106 habitacions i té com a mascotes uns característics cérvols blancs que passegen tranquil·lament pel jardí i el bosc de la casa. En aquest entorn és on creixen els tres fills de la parella, els bessons Oliver Timothy i Alexander Hugh, de 15 anys, i Iris Marina, de 8. La ubicació és immillorable, ja que a part d'estar en un lloc tranquil i espaiós, la casa està al costat de l'Anmer Hall, propietat, precisament, del príncep Guillem i Kate Middleton.

El vincle amb el príncep Guillem

Si bé mai ha transcendit cap evidència que Guillem hagi enganyat Middleton, aquesta setmana la premsa ha posat en dubte la seva fidelitat. De fet, des que Kate va començar a formar part de la família reial britànica ha coincidit en diverses ocasions amb la marquesa de Cholmondeley i s'havia arribat a dir que entre totes dues hi havia molt bona relació. Una de les ocasions en què van coincidir va ser al banquet de Buckingham Palace que va tenir lloc el 2017, on Rose i Guillem van seure un al costat de l'altre. La trobada pública més recent va ser a la coronació de Carles III i la reina Camil·la, el maig de l'any passat.

El 2019 els rumors d'infidelitat de Guillem van començar a avivar-se i la relació entre princesa i marquesa es va refredar. Al voltant d'aquells mesos un diari britànic va publicar la possible infidelitat del fill de Diana amb la marquesa, una notícia que va ser desmentida immediatament, però que ha tornat a prendre rellevància aquesta última setmana.

stats