A la pantalla

La sèrie sobre Màxima d'Holanda: de família afí al dictador Videla a reina dels Països Baixos

'Máxima' promet ser el producte audiovisual que rivalitzi amb la producció britànica 'The Crown'

2 min
Màxima i Guillem-Alexandre d'Holanda a la Diplomatic Corps a Amsterdam

BarcelonaEls Països Baixos, com Anglaterra amb The Crown, també tindran una sèrie sobre la seva monarquia. Máxima és el nom de la producció, que arribarà a les pantalles el 2024 i que narra la trepidant història de Máxima Zorreguieta, l'economista argentina que en casar-se amb el príncep Guillem l'any 2002 es va convertir en reina consort dels Països Baixos. La ficció televisiva, de producció germànica-neerlandesa, es basa en la biografia autoritzada Máxima Zorreguieta. Madre Patria i per bé que encara no s'ha confirmat la plataforma que acollirà la sèrie, aquesta setmana ja ha cridat l'atenció dels espectadors a la fira audiovisual Mipcom de Canes.

"Intentarem que sigui el més realista possible", ha assegurat la productora de Millsteret Films, Rachel van Bommel. A més de comptar amb llibre biogràfic de Màxima escrit per la periodista Marcia Luyten, la sèrie s'ha servit d'informació treta d'entrevistes amb els familiars i amics de l'actual reina de la casa d'Orange. El cercle íntim de la reina no passa inadvertit: el seu pare va ser conseller d'Agricultura i Ramaderia del dictador argentí Jorge Rafael Videla. El flirteig de la seva família amb el cop militar que va acabar amb la desaparició de 30.000 persones va impactar negativament en la popularitat de la futura reina entre la societat holandesa, que sempre ha tingut una marcada tendència liberal.

Són precisament aquestes vicissituds vitals les que construeixen el relat de la sèrie. De moment se n'ha presentat una primera temporada de sis episodis –de 50 minuts cadascun–, que es focalitza en els primers 30 anys de la vida de Zorreguieta. La infància a Buenos Aires, la joventut com a estudiant d'economia a la Pontifícia Universitat Catòlica de l'Argentina i la seva primera trobada amb l'hereu de la Corona dels Orange a Nova York, amb 22 anys, són alguns dels fets que interpreta l'argentina Delfina Chávez, l'actriu encarregada de representar Màxima.

El rei Guillem-Alexandre i Màxima d'Holanda visitant Berlín.

Encara que la distribuïdora, Justus Riesenkampff, evita les comparacions amb The Crown, la sèrie de Netflix que relata la vida d'Elisabet II en particular i la de la família reial britànica en general, Máxima promet ser el producte audiovisual que rivalitzi amb la producció britànica. Com que no es dubta de l'èxit de la història reial, ja se n'ha començat a rodar la segona temporada, que se centrarà en l'inici de la relació entre Màxima i Guillem d'Holanda. També en el polèmic casament, al qual no va poder assistir el pare de la futura reina, ja que un sector del Parlament neerlandès rebutjava el matrimoni que vinculava la Corona d'Orange amb una dictadura sanguinària. La decisió va agradar tan poc als pares de la núvia que la mare va decidir que tampoc assistiria al casament de la seva filla. Però el pes de la mala popularitat entre els habitants del país que havia de governar va acabar convertint-se uns anys més tard en elogis i admiració entre els holandesos. Màxima d'Holanda no només va saber capgirar la seva imatge, sinó també la del conjunt de la monarquia, i n'hi ha que la consideren la salvadora de la Corona d'Orange.

stats