Gent 03/03/2021

Mor en un accident de trànsit Àlex Casademunt, exconcursant d''OT'

El cantant, de 39 anys, també havia participat en diversos programes i concursos televisius

ARA
3 min
Mor Alex Casademunt. Europa Press

El cantant Àlex Casademunt, concursant de la primera edició d'Operación Triunfo (OT), ha mort als 39 anys després de patir a última hora d'aquest dimarts un accident de trànsit a Mataró, on residia actualment. La defunció de Casademunt ha estat confirmada per la seva agència de representació, Telegenia, que en un missatge a Twitter ha assenyalat: "Sentim molt la notícia de la defunció d'Àlex Casademunt. Molts ànims a tota la família i als seus amics. Descansi en pau".

Nascut a Vilassar de Mar el 30 de juny del 1981, Àlex Casademunt González exercia de tècnic d'electrodomèstics quan, després de veure un anunci, es va apuntar a la primera edició del concurs d'Operación Triunfo, emès entre el 2001 i el 2002 amb gran èxit per Televisió Espanyola, i en el qual va quedar en desè lloc. En aquest popular concurs va coincidir amb altres artistes com Chenoa, Rosa López, David Bisbal, Natalia Rodríguez o David Bustamante, amb qui va enregistrar el popular tema Dos hombres y un destino.

Després de fer-se pública la notícia, molts dels companys que van compartir amb ell l'experiència d'Operación Triunfo l'han recordat a les xarxes. "L'Àlex és un tio espectacular, dels que mai perden l'humor. No pot marxar tan aviat. No pot ser", deia Bisbal en una piulada. També li ha fet un homenatge Chenoa: "T'estimo, Àlex. T'estimo molt. Marxa tranquil, sempre seràs al nostre costat". Bustamante, el seu gran amic dins de l'acadèmia, expressava la seva incredulitat per la notícia a través d'Instagram, on ha penjat una foto de tots dos junts en una actuació. "Que algú em digui que és mentida. Havíem quedat, teníem plans! Tocat i enfonsat...", diu al missatge que acompanya la imatge. "S'ha trencat la nostra família, semblàvem invencibles... Àlex, te n'has anat massa aviat", ha lamentat Nuria Fergó.

Noemí Galera, directora de càsting del concurs i una de les responsables que Casademunt es convertís en triunfito, ha destacat l'alegria que sempre acompanyava el cantant. "Porta la teva alegria allà on vagis, aquí la trobarem molt a faltar", ha dit a través de Twitter.

Al finalitzar el concurs va formar part del grup Fórmula Abierta, al costat dels també concursants Geno, Javián i Mireia, que van publicar el disc Aún hay más, que incloïa la cançó Te quiero más.

L'any 2003 va decidir iniciar una carrera en solitari i aquell mateix any va llançar l'àlbum Inquietudes, amb 14 temes, entre els quals Jugándome la vida entera, que va arribar als primers llocs de les llistes d'èxit espanyoles.

A partir de llavors va començar a presentar i participar en programes de televisió, com Los Lunnis i ¡Mira quién baila!, de TVE, o Crónicas marcianas, de Tele 5, i a actuar en sèries televisives com La sopa boba, d'Antena 3, al costat de Lolita Flores o María Barranco. El 2006 va presentar el concurs Cantamania a TV3 al costat de la cantant Roser, i va tornar a l'acadèmia d'OT per presentar el programa El chat de Operación Triunfo, en la seva cinquena edició, per entrar a formar part l'any següent de l'equip d'El programa de Ana Rosa, a Telecinco, en què exercia de comentarista televisiu.

El setembre del 2010 es va incorporar al musical Mamma Mia, en el paper de Sky, quan es representava al Teatre Coliseum de Madrid.

Després de participar en diversos programes i concursos televisius, el 2013 va llançar el senzill al costat del seu germà Joan Casademunt, amb qui l'any següent presentaria Me haces sentir.

A partir del 2016 va col·laborar al programa Hora punta, presentat per Javier Cárdenas a La 1, i va tornar als escenaris un altre cop de la mà de Fórmula Abierta, que formaven en aquesta segona època ell mateix, Javián i Tessa Bodi.

Casademunt va ser parella de la cantant Merche durant quatre anys, a principis de la dècada dels 2000, quan tots dos estaven en un dels seus millors moments professionals. Després d'assabentar-se de la notícia, Merche ha volgut recordar qui va ser la seva parella a través d'Instagram. "Tinc l'ànima trencada en mil trossos... Sempre seràs al meu cor, Àlex de la meva vida. Les teves ganes de viure, el teu talent, la teva bogeria, el teu cor bonic... Molts anys junts i mai vam deixar d'estar-hi". Durant el seu pas per Operación Triunfo, Casademunt va mantenir una relació amb la seva companya Verónica Romero, tot i que no ho van explicar fins molt temps després, quan La 1 va reunir tots els concursants de la primera edició per celebrar els 15 anys de l'emissió. Fa tres anys el cantant va ser pare d'una nena que es diu Bruna, fruit d'una relació d'any i mig amb una noia de Premià de Mar.

stats