Gent 10/05/2022

Mor Jethro Cave, fill de Nick Cave, als 31 anys

Fa 8 anys també va morir, als 15 anys, un altre fill del cantant

ARA
2 min
Jethro Cave en una desfilada del juny del 2010 a Milà.

"Amb molta tristesa puc confirmar que el meu fill gran, Jethro, ha mort. Agrairíem que es respectés la privacitat de la família en aquest moment", ha explicat el cantant australià Nick Cave en un breu comunicat difós per la publicació musical britànica NME. A la nota, el líder dels Bad Seeds, de 64 anys, no fa cap referència a quina ha pogut ser la causa de la mort del jove, que el cap de setmana passat havia sortit de la presó després que al març, segons han explicat diversos mitjans britànics, hagués agredit físicament la seva mare, Beau Lazenby, a Melbourne. Segons la seva defensa, va tenir una crisi d'esquizofrènia, però el tribunal va tenir en compte també una anterior agressió a una exparella. Ara estava en llibertat sota fiança amb la condició que iniciés un tractament per abús de substàncies.

El jove havia nascut el 1991, però no va conèixer el seu pare, segons havia explicat, fins als set o vuit anys. El seu naixement, de fet, va coincidir pràcticament en el temps amb el del seu germà, Luke Cave, que va néixer 10 dies després d’ell de la que llavors era la dona del cantant, Viviane Carneiro. Cave va tenir dos fills més, bessons, de la que encara és la seva dona actual, la dissenyadora britànica Susie Bick. Un d’ells, l'Arthur, va morir el juliol del 2015 quan tenia 15 anys al caure per un penya-segat de Brighton després d'haver pres LSD amb un amic.

Jetrho Lazenby Cave va tenir una relació complicada amb el seu pare, segons va explicar ell en alguna entrevista. Es va criar a Austràlia, però es va mudar al Regne Unit quan era jove i es va convertir en model –va arribar a desfilar per a Balenciaga o Versace–. Va posar en marxa també alguns projectes musicals i va fer d'actor en pel·lícules com My little princess.  La relació de Jethro amb el seu pare no sempre va ser fàcil, tal com el rocker va explicar el 2008. "Va ser una època difícil, però al final va sortir bé. Per al meu etern pesar, no vaig tenir gaire contacte amb Jethro els primers anys, però ara tinc una gran relació amb ell", assegurava.

Cave amb el Jethro i la mare d'aquest, quan Jethro era petit
stats