Pioner en la imatge personal
Gent 06/09/2022

Mor el perruquer Pascual Iranzo

Reconegut amb una Creu de Sant Jordi, el perruquer tenia 92 anys

2 min
El perruquer Pascual Iranzo

BarcelonaEl perruquer Pascual Iranzo ha mort aquest dimarts als 92 anys, segons han informat des de la cadena de perruqueries que ell va fundar i que encara porten el seu nom. "Avui és un dia trist. Lamentem anunciar la mort del nostre fundador i mestre Pascual Iranzo", diu un missatge d'una publicació a Instagram de Perruqueries Iranzo.

Al llarg de la seva vida, el perruquer català, un dels més populars del país, va ser reconegut amb la Creu de Sant Jordi (el 1998) i també amb el màxim guardó del Festival Internacional de París, la Rose d'Or, el 1959. Aquests premis van voler reconèixer una vida dedicada a la perruqueria des de la seva primera joventut, ja que abans de fer els 20 anys ja va fer-se càrrec del saló que va obrir el seu pare el 1924 al barri de Sants, a Barcelona. Als 17 anys va marxar a París per formar-se i va ser allà on el 1959 va guanyar el Festival Internacional de París, un premi que li va donar un prestigi que ja no l'abandonaria. El 1960 va obrir una nova perruqueria al carrer Tuset de Barcelona, potser una de les més emblemàtiques que va obrir a la capital catalana, i que encara està en funcionament. De les quatre perruqueries que té de la seva cadena, tres són a Barcelona i una a Madrid.

Al llarg de la seva vida professional Iranzo va ser un empresari visionari del sector de l'estètica capil·lar, ja que no només va obrir perruqueries sinó que també va posar a la venda tota una gamma de productes per als cabells i fins i tot va escriure llibres i articles sobre el tema. Cares conegudes com Gabriel Garcia Márquez o Joan Manuel Serrat van ser alguns dels seus clients. També el rei emèrit va ser un dels clients destacats dels barber barceloní.

stats