Moritz obre una nova cerveseria a la rambla de Catalunya

La inauguració coincideix amb els deu anys de vida de la Fàbrica Moritz de la ronda de Sant Antoni

2 min
La terrassa de Casa Moritz, a Rambla Catalunya

BarcleonaMés d'un segle després que Louis Moritz obrís la seva primera cerveseria a Barcelona, l'empresa Moritz ha obert el seu tercer establiment en un dels carrers cèntrics de la ciutat per excel·lència: la rambla de Catalunya. L'han batejat com a Casa Moritz i serà un espai de més de 300 m², amb terrassa exterior, cuina semioberta, i amb un horari molt ampli que cobrirà tots els àpats. La cervesa que hi serviran també serà fresca i sense pasteuritzar, perquè provindrà directament de la Fàbrica Moritz Barcelona. En l'àmbit gastronòmic, s’hi podran degustar les receptes signades pel xef Jordi Vilà, que ja lidera els restaurants annexos a la fàbrica Moritz Alkímia i Al Kostat, així com la resta de gastronomia de l'espai.

Vilà, que entre altres reconeixements compta amb el Premi Nacional de gastronomia, ha dissenyat una nova carta per a l'establiment que té la cervesa com a centre del receptari, sigui com a acompanyament o com a ingredient. “A Casa Moritz hi trobareu els plats més exitosos de la Fàbrica, com el pollastró a la Moritz”, explica el xef sobre aquest plat de carn servida amb una llauna de cervesa a l'interior. “També es podran tastar les famoses flammkuchen [una espècie de pizzes alsacianes]; delicioses tapes, com croquetes, patates braves o ensalades russes; els entrepans gastronòmics; les mandonguilles fetes amb cervesa negra o els musclos al vapor de Moritz 7; així com les propostes XXL, pensades per a compartir”, afegeix el xef, que hi ha inclòs també algunes propostes veganes i més saludables.

L'interior de Casa Moritz, a la rambla de Catalunya de Barcelona.

Al nou espai de Moritz s'hi podran assaborir tots els clàssics de la firma i també les cerveses estacionals que van creant cada quatre o cinc mesos i les pop up beers, cerveses d’edicions limitades que es fan per celebrar dates especials, com la Rosa de Moritz per Sant Jordi, la Moritz Verbena per Sant Joan i la Moritz Segadors per la Diada. Totes aquestes varietats es podran gaudir directament a la cerveseria o a casa, ja que també es podran comprar per emportar.

Casa Moritz arriba 10 anys després de la inauguració de la Fàbrica Moritz Barcelona. Des de la companyia asseguren que vol convertir-se "en el punt de trobada dels barcelonins en ple cor de l’Eixample". Per a la Fàbrica Moritz el responsable del projecte va ser l’arquitecte francès Jean Nouvel, i hi va haver una reforma el 2019 de la Moritz Store a càrrec dels barcelonins External Reference, "un estudi avantguardista que ara s’ha encarregat d’aquest nou pla", tal com explica Carmelo Zappulla, arquitecte en cap del projecte.

stats