L'exsultà de Malàisia es divorcia de Miss Moscou, la model per la qual va abdicar

Només han estat junts un any i ell posa ara en dubte si és el pare de l'únic fill que han tingut

Els advocats del sultà de Kelantan, Muhammad V, han confirmat el seu divorci de la model russa Rihana Oxana Gorbatenko, després de dies d'informacions i desmentiments sobre la ruptura del matrimoni, que el va portar a abdicar com a rei de Malàisia a principis d'aquest any. El bufet legal Eversheds, amb seu a Singapur, ha indicat que el sultà, de 49 anys, ha obtingut tres proclamacions de divorci d'acord amb la llei islàmica el 22 de juny, segons un comunicat reproduït per la premsa local.

La mateixa nota, recollida per Efe, va assenyalar que el tribunal islàmic de l'estat malaisi de Kelantan, situat al nord-est de la part peninsular del país, va emetre el certificat de divorci l'1 de juliol. El comunicat va ser emès poc després que la model, de 26 anys, negués la ruptura al portal malaisi 'Malaysiakini', on va assegurar que era a Rússia amb el fill que va tenir amb el sultà, Ismail Leon, nascut el 22 de maig.

Les especulacions sobre la ruptura matrimonial van començar dimecres quan el diari 'New Straits Times' la va donar per feta mentre les xarxes socials divulgaven imatges d'un suposat certificat de divorci. El Palau de Kelantan va evitar confirmar la informació però va emetre un comunicat en què anunciava que diversos títols utilitzats per referir-se a la reina no podien ser utilitzats tret que fossin atorgats oficialment, i va identificar el germà de Muhammad V com a príncep hereu.

Muhammad V es va casar amb Oksana al juny del 2018 a Kota Bharu, la capital estatal, i va celebrar una altra cerimònia al novembre d'aquest any a Rússia, segons han explicat mitjans locals tot i que ni el govern ni el Palau de Kelantan local ho han confirmat. L'enllaç entre el sultà i Miss Moscou 2015 va ser revelat per diversos mitjans estrangers al desembre, i a principis de gener el sobirà va anunciar per sorpresa i sense donar cap raó que abdicava com a rei de Malàisia després de dos anys en el tron.

Entre les possibles raons de l'abdicació de Muhammad V hi ha el fet que, un cop casats, es va fer viral un vídeo antic de la model en què se la veia mantenint sexe amb un participant d'un 'reality show' en què participava. Un escàndol que no va poder esquivar i que el va obligar a prendre aquesta decisió i convertir-se en el primer sultà en la història del país que abdicava. Per afegir més llenya al foc, un dels advocats del rei ha justificat el divorci dient que "no hi ha cap evidència objectiva sobre qui és el pare biològic del nen".