Espectacle

Acusen Bad Bunny de maltractament animal

El cantant ha rebut una gran quantitat de crítiques de fans i associacions animalistes per utilitzar un cavall en un dels seus concerts

2 min
Bad Bunny

BarcelonaBad Bunny no ha començat amb bon peu la gira estatunidenca Most Wanted Tour. El cantant de reggaeton va aparèixer a l'escenari a Salt Lake City, a Utah, damunt d'un cavall, visiblement incòmode per estar envoltat d'intenses llums, la multitud de persones i sons i crits del públic. Per bé que l'artista compta amb un consolidat i fidel grup de fans, les crítiques per l'acció van estendre's fins a arribar a PETA, l'organització dels drets dels animals de referència als Estats Units.

El conillet dolent ha estat cruel. L'artista ja havia explicat en repetides ocasions l'obsessió que té pels cavalls: fotografies muntant, la portada de l'últim disc amb una il·lustració d'un cowboy a cavall i la temàtica de la gira que acaba d'encetar dedicada a l'Oest. Però Benito Antonio Martínez ha dut l'obsessió massa lluny i la decisió d'aparèixer a la capital de Utah damunt d'un cavall l'ha dut a ser acusat de maltractament animal per diferents persones i entitats.

Com s'aprecia en diferents vídeos que han corregut per xarxes, el cantant surt de rere uns biombos damunt un cavall de pèl marró. Focus, aplaudiments, crits, soroll d'ambient i milers de persones al davant espanten l'animal, visiblement insegur i neguitós. Amb l'ajuda d'un assistent, estiren el cavall pels estreps frontals i així arriba al mig de l'escenari, davant de 70.000 persones. L'acte ha comportat a Bad Bunny més crítiques que elogis, també entre els seus fans més fidels.

"Això és abús", "Aquest pobre cavall... en un escenari amb gent cridant i ple de persones...", "Aquest és l'artista de més èxit del moment? Som al 2024 i encara s'utilitzen animals per als espectacles? Algunes artistes fa temps que utilitzen cavalls de mentida, els homes no podrien fer el mateix?", són alguns dels comentaris que usuaris de la xarxa social X han escrit en referència a les imatges del cantant damunt del cavall. De fet, han estat molts els usuaris que han interpretat aquesta acció com una còpia de Beyoncé, que va utilitzar la figura d'un cavall de vidre com a portada del disc Renaissance, llançat el 2022.

Les crítiques han arribat fins a tal punt que PETA, l'organització de drets dels animals amb més prestigi als Estats Units, ha condemnat l'acte des dels seus perfils de xarxes. "Definitivament no estem bé amb aquest número irresponsable. Bad Bunny, ¿et sembla una bona idea exposar un cavall a soroll, llums, fum i crits de milers de persones? El cavall es veu estressat i clarament no vol ser on és. Per favor, no incloguis animals als teus concerts. Els animals només volen viure en pau i no ser utilitzats per al teu espectacle".

De fet, la mateixa vicepresidenta sènior de PETA, Lisa Lange, també s'ha pronunciat personalment. "Els cavalls són molt porucs, i no són accessoris per muntar-los en un escenari entre llums intermitents, música a tot volum i multituds escandaloses. El fet que s'espantin amb facilitat podria haver fet que l'acte acabés en una tragèdia, tot per un truc absurd i irreflexiu", ha sentenciat Lange en una entrevista a Newsweek.

stats