Solidaritat
Gent Músics 20/04/2023

Mor de càncer Bastian, el 'germà petit' de Maluma

El nen tenia 12 anys i la seva història va commoure l'artista colombià fa 2 anys, quan va saber en quines condicions vivia

2 min
Maluma i el seu 'germà petit', Bastian, moer de càncer als 12 anys

BarcelonaEl cantant Maluma ha mostrat a les xarxes socials la seva tristesa per la mort de Bastian, un nen malalt de càncer que havia apadrinat com un germà petit i del qual ja havia parlat altres vegades. Un dels darrers cops va ser el mes de novembre passat, quan l'artista colombià va complir el somni de l'infant, a qui va regalar una casa adaptada on viure amb la seva família. Aquesta vegada, però, l'ha hagut de mencionar per comunicar als seus seguidors la seva defunció. "Amb el cor fet miques us he d'informar per aquest mitjà que Bastian se'ns n'ha anat del pla terrenal", escriu al seu Instagram al costat d'una foto de tots dos on ell i el nen, assegut en una cadira de rodes, porten els cabells tenyits del mateix color.

"El meu mestre, el meu guia, el meu amic, el meu germanet petit ha partit deixant-nos totes les seves ensenyances i deixant un buit enorme que res ni ningú podrà ocupar", continua Maluma, que té més de 60 milions de seguidors. "Vam lluitar fins al final, però el millor era el seu descans. Força a tots els que van tenir el plaer de conèixer Bastian, el nen somriure [el mot amb el qual molts el coneixien]. T'estimo, t'estimaré per sempre, el meu príncep. Ens trobarem en el camí", conclou l'artista en el seu missatge, que supera amb escreix els 700.000 likes i centenars de comentaris quan fa només 15 hores que està publicat.

La història de Maluma i Bastian va commoure els seus seguidors fa gairebé dos anys. A banda de la història trista de salut que afectava la criatura, que estava lluitant contra un càncer molt agressiu, van causar gran impacte les condicions de precarietat en què la seva família havia de viure. Va ser aquesta situació la que va fer que l'intèrpret de Ya no es niña o Un polvo pagués una casa nova per a ells, on han pogut passar els últims moments de la vida del petit. A més, el nen també anava sovint a concerts de l'artista i rebia regals quan arribava Nadal per part del cantant, que actuava com un padrí. Fins i tot es va fer viral com quan Maluma va estar rodant una pel·lícula al costat de Jennifer Lopez, ell va convèncer l'artista novaiorquesa per dedicar-li un vídeo a la criatura. Bastian, natural de Medellín, tenia 12 anys.

stats