Polèmica

Shakira trenca el silenci a la televisió: "Hi ha un lloc reservat a l'infern per a les dones que no donen suport a les altres dones"

"No tots els somnis es compleixen, però la vida troba una manera de compensar-te", ha assegurat la colombiana a Televisa durant la seva primera entrevista després del divorci

3 min
Shakira

BarcelonaL'artista colombiana Shakira ha ofert la primera entrevista televisiva des que es va saber que s'havia separat de Gerard Piqué. Ho ha fet al canal mexicà Televisa, on ha afirmat que ara depèn només de si mateixa i que haurà d'estar “més forta que una lleona” pels dos fills que té. “Hi ha somnis que es trenquen i cal recollir els trossets de terra i tornar-te a reconstruir”, ha sostingut aquesta matinada. L'artista, de 46 anys, diu que perquè la seva fortalesa sigui veritable i no només una aparença “ha de ser una fortalesa fruit de viure un dol, d'acceptar-lo, d'entendre què ha passat, de tolerar la frustració i de processar que hi ha coses a la vida que no surten com un vol”.

Shakira i Gerard Piqué van anunciar que se separaven després d'una relació de més de 10 anys i dos fills en comú, Milan i Sasha. L'artista colombiana només en va parlar el setembre passat en una entrevista a la revista Elle, on va afirmar que estava vivint un dels moments més foscos de la seva vida. Ara parla per primera vegada a la televisió amb el periodista Enrique Acevedo al seu programa En Punto. Ho fa després d'haver signat al mes de desembre un acord amb Piqué que permet que la cantant es quedi amb la custòdia dels menors a Miami (Estats Units). I també després de l'èxit i la polèmica que ha generat la seva col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, publicada sota el títol BZRP Music Session #53, que té milions de reproduccions a totes les plataformes de streaming, i on Shakira llança frases en contra de Piqué i la seva actual parella, Clara Chía.

La cantant afirma que la creació li va permetre fer una catarsi que li va canviar la vida. “Vaig entrar a l'estudi d'una manera i en vaig sortir d'una altra. És una de les coses que agraeixo a Biza, aquesta oportunitat de desfogar-me. Perquè va ser un gran desfogament, necessari també per a la meva sanació, per al meu procés de recuperació. Crec que estaria en un altre lloc si no fos per aquesta cançó”, assegura en l'entrevista, gravada a Barcelona la setmana passada.

Aquesta, però, no és la primera cançó en què l'artista colombiana envia missatges a Piqué des de la seva ruptura, ja que també compta amb els senzills Te felicito, amb l'artista porto-riqueny Rauw Alejandro, i Monotonía, en col·laboració amb Ozuna, de la mateixa nacionalitat que ella. La colombiana insisteix que la música l'ha ajudat molt en el procés de dol i assegura que “el contrari de la depressió és l'expressió”.

Empoderament femení

Shakira també ha assenyalat durant l'entrevista que després de la seva separació va deixar de creure en “la història que una dona necessita un home”, així com en el somni que una mare i un pare visquin sota el mateix sostre amb els fills. “També havia tingut el somni de tenir una família en què els fills comptessin amb un pare i una mare sota el mateix sostre. No tots els somnis a la vida es compleixen, però la vida troba una manera de compensar-te d'alguna manera, i crec que amb mi ho ha fet amb escreix amb aquests dos nens”, celebra.

La cantant afegeix que actualment es troba en una posició des de la qual sent que té el deure de fer servir la seva veu per prestar-la a les dones que potser no poden parlar. "M'he adonat que les dones estem en un moment realment clau per a la societat", assegura. Des del seu punt de vista, tot el suport que puguin rebre les dones, les unes de les altres, és importantíssim. Tant és així que en l'entrevista ha recordat una frase que va pronunciar Madeleine Albright en aquest sentit: “Hi ha un lloc reservat a l'infern per a aquelles dones que no donen suport a les altres”.

stats