Amistat

Així van ser els darrers moments de vida de Tina Turner (al costat de Cher)

L'estrella nord-americana va visitar la seva amiga a Suïssa per recordar-li que "el món no s'havia oblidat d'ella"

2 min
Les memòries espirituals  de la ‘lleona’ Tina Turner

BarcelonaLa llista d'estrelles de la música que s'han acomiadat públicament de Tina Turner després de conèixer la seva mort és molt llarga però de ben segur poques han parlat de la Reina del Rock amb el coneixement de causa amb què ho ha fet Cher al programa The beat with Ari Melber, al canal MSNBC. L'artista hi ha concedit una entrevista en la qual ha parlat dels atributs artístics de Turner però també de la seva personalitat i del vincle que les unia des de feia dècades. La intèrpret de Believe ha explicat al programa que un dia abans de la mort de Tina Turner va ser a Suïssa amb ella visitant-la perquè se sentia en l'obligació moral "de recordar-li que ningú al món s'havia oblidat d'ella”. “Vaig anar a visitar-la perquè vaig pensar que necessitava dedicar temps a la nostra amistat, perquè sabés que ningú al món se n'havia oblidat”, ha concretat la cantant, de 77 anys.

“Un grup d'amics vam fer torns per estar amb ella i això la va fer feliç", ha explicat Cher, que reconeix que al principi Turner no sabia si es veuria amb cor d'estar gaire estona conversant amb ells. "No podré passar gaire temps amb vosaltres", diu que els va dir al principi la intèrpret de Simply the best. Tot i això, "cinc hores després" seguia parlant amb ells: "Rèiem com bojos. S'estava divertint tot i que estava molt malalta, encara que no havia volgut que la gent ho sabés”.

Cher i Tina turner als anys 90

A l'entrevista Cher també parla de les causes de la mort de Turner, al comunicat de defunció de la qual no es mencionava cap causa concreta. “Tenia una màquina de diàlisi a casa seva. Va lluitar contra aquesta malaltia durant molt de temps”, recordava Cher sobre la vida que feia la seva amiga en els últims anys. Turner no aconseguia sortir-se'n del tot a pesar d'haver rebut un ronyó del seu marit, el productor Erwin Back, el 2017. La donació no va regalar-li més anys de vida i, malgrat que, tal com explicava Cher, "era una força de la naturalesa", ella sabia que havia arribat el seu moment. "Estic realment a punt. Simplement, no vull aguantar més això", diu que li va dir Turner poc abans de morir.

“Honestament, crec que no estava disposada a quedar-se parada sense fer res. Potser no ha guanyat totes les batalles, però ha lluitat en totes les guerres. Ella lluitava per totes les coses en què creia”, sentenciava Cher sobre la seva amiga, amb la qual va actuar per primer cop als anys 70 a la televisió. Turner va morir al castell de Zuric amb vistes al llac que s'havia comprat el 2020 per 76 milions de dòlars, una xifra assequible per a ella, que havia venut els seus drets musicals per 50 milions poc abans i que tenia un patrimoni que s'estimava en 250 milions de dòlars.

stats