Gent 30/04/2021

Els objectes personals que Vivien Leigh va regalar a una amiga catalana surten a subhasta

La casa Setdart traurà a la venda una cinquantena de records de l'estrella de Hollywood

2 min
Vivien Leigh

Una agenda personal, una camisa de dormir o un portacigarretes són alguns dels objectes personals de l'actriu Vivien Leigh que es podran adquirir en la subhasta organitzada per la casa barcelonina Setdart el 26 de maig. La cinquantena d'objectes, que s'oferiran a través d'una subhasta online, provenen de la col·lecció d'Elvira Clara Bonet, veïna del barri d'Horta i amiga de la protagonista d'Allò que el vent s'endugué, amb la qual va començar una relació epistolar després de quedar fascinada per les seves interpretacions. A més d'escriure's durant més d'una dècada, Bonet i Leigh es van veure en un parell d'ocasions a la residència londinenca de l'estrella de Hollywood. L'any 1967 Bonet va assistir al funeral de l'actriu, morta de tuberculosi, per desig de la família, que li va regalar part dels objectes que sortiran a la venda en aquesta subhasta.

Algunes de les fotografies que se subhastaran

La correspondència entre Leigh i "la seva amiga espanyola", com ella l'anomenava, també forma part de la subhasta. El lot, amb un preu de sortida de 1.000 euros, inclou 44 cartes –escrites entre el 1957 i el 1967– amb els seus sobres originals i diverses fotografies. Altres objectes que formen part de la subhasta són una tassa de cafè de plata amb les inicials de l'actriu; una caixeta per guardar segells amb l'adreça de Leigh gravada a la part frontal o elements d'atrezzo d'algunes de les pel·lícules en què va participar, com ara un para-sol d'Allò que el vent s'endugué o unes ulleres d'El vaixell dels bojos.

La peça més preuada de la subhasta és l'agenda personal de Leigh de l'any 1967, que té un preu de sortida de 3.000 euros, però que podria superar els 7.000 euros. A l'agenda hi ha anotacions de l'actriu, com les dates dels aniversaris de Laurence Olivier, amb qui va estar casada entre el 1940 i el 1960, el de la seva mare i el de la minyona, Domitilia Martínez, d'origen espanyol. També hi figuren els telèfons d'alguns dels seus contactes més propers, com George Cukor o l'actriu Rachel Kempson (mare de Vanessa Redgrave).

L'agenda de Vivien Leigh
El portacigarretes

L'altre lot destacat són una sèrie de fotografies íntimes de Vivien Leigh i Laurence Oliver que tenen un preu de sortida d'entre 7.200 i 7.500 euros. A les imatges se'ls pot veure gaudint del seu viatge de noces l'any 1940 i passant el Nadal a Espanya el 1957. Una de les curiositats és una sèrie de fotografies dels dos actors despullats a punt de banyar-se en un riu. Són fotos que demostren la complicitat que mantenia la parella i entre les quals hi ha, fins i tot, una espècie de selfie de l'època.

Camisa de dormir
stats