Gent 07/06/2019

Ocupen la mansió de Boris Becker a Mallorca

Una comuna d'alemanys habita la casa per la qual el tenista demanava 15 milions d'euros

Ara
2 min
Boris Becker, acompanyat de la seva dona Lilly, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl diari 'Ultima Hora' ha explicat com viuen des de fa un any una comuna d'ocupes alemanys a la mansió que Boris Becker té al municipi d'Artà, al nord-oest de Mallorca. Segons aquesta publicació, l'alemany Georg Berres hi va entrar a viure sense permís fa un any i a poc a poc hi ha anat sumant gent. Actualment, s'hi han afegit una parella d'amics, també d'origen alemany. Segons publica el citat diari, també viuen a la propietat una parella amb el seu fill i una altra noia jove, que resideixen en dues de les habitacions de Son Coll, que és com es coneix aquesta enorme finca que Becker posseeix des de finals dels anys 90. La comuna es molt activa a les xarxes i en els vídeos que pengen es pot veure l'estat de deixadesa en què es trobava la mansió del tenista i com ells l'han intentat condicionar, tant per dins com per fora, on han instal·lat alguns horts i deixat cavalls pasturant.

Aquesta finca, que ara és notícia per l'ocupació, sempre ha format part de les informacions dels mitjans de comunicació. De fet, des del mateix inici de la construcció ja va ser polèmica. Comprada per un milió d'euros, l'alemany hi va desenvolupar unes obres que van excedir els límits d'edificabilitat permesos per les llicències que se li havien concedit. Tant va ser així que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears el va obligar a enderrocar part de la casa i a pagar més de mig milió d'euros de multes.

La mala situació econòmica del tenista ha fet que no pugui mantenir aquesta finca de 2.900 metres quadrats i que l'hagi acabat abandonant. De fet, durant aquest temps l'ha intentat vendre. Va arribar-la a posar al mercat per 15 milions d'euros, segons publica 'El Confidencial'. Tot i això, no va fer fortuna en la venda i encara és seva. Per culpa de deutes amb els masovers que tenia també l'hi van estar a punt d'embargar, cosa que li ha passat dues vegades més. Per deutes amb una empresa de jardineria i amb una constructora. En tots els casos s'ha salvat 'in extremis' de perdre la propietat.

stats