Gent 30/12/2019

Olivia Newton-John, distingida com a Dama de l'Imperi Britànic

Amb ella també ha rebut la condecoració el director Sam Mendes

Ara
2 min
Olivia Newton-John, distingida com a dama de l'imperi britànic

BarcelonaL'actriu australiana Olivia Newton-John, famosa per la seva participació en el film Grease, i el director de cinema Sam Mendes han estat nomenats Dama i Cavaller, respectivament, de l'Imperi Britànic, en reconeixement a la seva feina en el món de l'espectacle. El nom de Newton-John, nascuda al Regne Unit, i el de Mendes apareixen a la llista de títols honorífics que concedeix cada any la reina Elisabet II, sota la recomanació del govern britànic, als ciutadans que han destacat en diferents disciplines.

L'actriu, de 71 anys, té una llarga carrera en el món de la música i del cinema, però és recordada sobretot pel seu paper de Sandy a la citada pel·lícula, en la qual va compartir repartiment amb John Travolta. "Estic summament emocionada, honrada i no tinc paraules per agrair haver estat inclosa en aquest apreciat grup de dones que han rebut aquesta distingida condecoració abans que jo. Gràcies al primer ministre (Boris Johnson) i al Comitè d'Honors per recomanar-me i, per descomptat, a sa majestat la reina per haver aprovat amb dignitat el títol de Dama Comandant de l'Orde de l'Imperi Britànic", ha assenyalat l'actriu als mitjans.

"Nascuda a Cambridge, estic molt orgullosa dels meus avantpassats britànics i m'encanta haver estat reconeguda d'aquesta manera pel Regne Unit", ha afegit l'actriu, que al llarg de la seva vida ha hagut de lluitar fins en tres ocasions contra el càncer.

Per la seva banda, Sam Mendes, que ha dirigit dues pel·lícules de James Bond –Skyfall i Spectre–, va admetre als mitjans que se sentia "sorprès, encantat i molt orgullós" de rebre el títol de sir. Va afegir que té un "gran deute" amb tots els actors, escriptors, dissenyadors, productors i tècnics amb els quals ha treballat i que, sense ells, ell no estaria rebent el títol.

Newton-John va aconseguir fama internacional amb Grease el 1978. La banda sonora de la pel·lícula encara és una de les favorites per a milions de persones a tot el món, mentre que Mendes, de 54 anys, es va fer famós quan va dirigir el film American beauty.

La cantant ha establert a la ciutat australiana de Melbourne un centre de recerca del càncer que porta el nom d'Olivia Newton-John Cancer Wellness. Actualment, dedica gran part del seu temps a recaptar fons per a aquesta institució. Mendes, que ha treballat en teatre, va estar casat amb l'actriu Kate Winslet, de la qual es va divorciar el 2011. Des del 2017 està casat amb Alison Balsom.

stats