Oriol Mitjà revela que va ser apallissat per ser gai i que el van "llançar a les escombraries"

L'epidemiòleg, encarregat de llegir el manifest del Dia de l'Orgull a Barcelona, diu que s'ha convertit "en un adult fort" que lluita perquè la seva història no es repeteixi

2 min
Oriol Mitjà

BarcelonaL'epidemiòleg Oriol Mitjà ha sigut l’encarregat de llegir aquest any el manifest del Dia de l’Orgull a Barcelona, que va comptar amb una festa reivindicativa amb música en directe a l'Estadi Lluís Companys. Durant el seu parlament, Mitjà va sorprendre els assistents amb una confessió d'una agressió homòfoba que va patir quan encara era un nen. “Quan tenia 14 anys cinc agressors em van tirar a terra, em van donar una pallissa amb cops i puntades de peu i em van llançar a les escombraries", va explicar l'epidemiòleg. "Però avui aquell nen assetjat que anava amb el cap baix pel pati de l'escola ha esdevingut un adult fort que es rebel·la contra l'statu quo i que s'oposa que cap altre nen o nena o adolescent torni a passar pel mateix. Per això dic que contra les agressions, diàleg pacífic; contra la intolerància, la convivència; contra la discriminació, diversitat, i contra la por, l'orgull", va expressar Mitjà entre els aplaudiments dels assistents.

Abans del concert també va adreçar unes paraules als assistents l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va expressar el seu agraïment a les persones de generacions prèvies que van lluitar molt durament per l'assoliment dels drets del col·lectiu LGTBIQ+. “Han permès que avui puguem ser aquí i puguem seguir avançant cap a una societat on els nostres nens i nenes puguin créixer lliures i felices”, va afirmar l'alcaldessa en el seu discurs. Enguany la reivindicació de l'Orgull LGTBIQ+ a Barcelona té com a lema I=I, Indetectable igual a intransmissible, que recorda que les persones amb VIH en tractament que tenen una càrrega viral indetectable no poden transmetre el virus. Un lema que vol erradicar l'estigma per als afectats per aquest virus. El concert que va acompanyar la reivindicació va comptar amb les actuacions dels artistes i grups musicals Rigoberta Bandini, Camela, Hidrogenesse, Ricky Merino i Joan Colomo.

Part del discurs d'Oriol Mitjà
stats