Religió
Gent 05/12/2023

El noi més guapo d'Itàlia 2019, Edoardo Santini, ara fa carrera per ser sacerdot

El noi més guapo d'Itàlia 2019 ha ingressat en un seminari prop de Florència

2 min
Edoardo Santini en una fotografia del seu Instagram

Barcelona"El meu camí cap a la carrera de sacerdot". Aquesta és la descripció que acompanya l'última publicació d'Edoardo Santini a Instagram. Res hauria fet pensar l'any 2019, quan va ser escollit l'home més guapo d'Itàlia, que acabaria deixant la carrera de model, ballarí i intèrpret de teatre per dedicar la seva vida a Crist.

Tot anava sobre rodes per complir el somni de ser model quan, amb 17 anys, Edoardo Santini va guanyar el premi a l'home més guapo d'Itàlia de la revista de moda ABE. Però les nombroses sessions de fotografies i la indústria de la moda van alliçonar amb el tòpic literari vanitas vanitatis el jove italià i ara ha decidit abandonar momentàniament la seva passió pel teatre i la dansa i dedicar-se al sacerdoci.

"Als 21 anys el meu pare va prendre la decisió de casar-se amb la meva mare perquè estava embarassada i ella, als 21 anys, va ser mare. A la mateixa edat jo estic escollint el meu camí", explica a l'últim vídeo publicat al perfil d'Instagram. A la mateixa publicació, Santini ha anunciat que ha ingressat en un seminari prop de Florència. "Al final, em va semblar natural demanar al meu bisbe que tenia la intenció d'ingressar al curs preparatori. I aquí estic, estudiant teologia i servint dues parròquies de la diòcesi florentina", explica als seus seguidors d'Instagram.

La decisió l'ha pres després d'assistir a la GMG Lisboa 2023, la jornada mundial de joventut dedicada a la fe. Allà va conèixer persones que li han "mostrat què significa l'Església". Però no és la primera experiència religiosa de Santini: l'any passat també va anar a viure amb dos sacerdots, un pas que fins llavors no s'havia atrevit a fer tot i que sempre ha mantingut una certa vinculació amb l'Església. El model sap que no tothom entendrà la seva decisió, però creu que és la correcta. "Hi ha qui no té cap problema en dir-me que els he decebut, fins i tot persones de la meva família. Però també hi ha qui em dona suport, creients i no creients", assegura l'aspirant a sacerdot.

stats