Gent 22/12/2021

Penélope Cruz assegura que no deixarà que els seus fills tinguin ni mòbil ni xarxes fins als 16 anys

L'actriu i Javier Bardem han pres aquesta decisió per la "salut mental" dels seus dos fills, Leo i Luna, de 10 i 8 anys

2 min
Penélope Cruz

BarcelonaLa relació dels infants amb els telèfons mòbils i internet preocupa prou el matrimoni format per Penélope Cruz i Javier Bardem per haver consensuat una decisió valenta al respecte. Segons ha anunciat l'actriu en una entrevista al programa Sunday morning de la CBS, els seus dos fills no podran tenir mòbil ni perfils a les xarxes socials fins als 16 anys. La sobreexposició "està afectant especialment les generacions més joves", i per això se sent "molt malament pels que ara són adolescents", explica la madrilenya, de 47 anys. "És com si el món estigués fent algun tipus d'experiment amb ells. «Oh, a veure què passa si exposes un nen de 12 anys a tanta tecnologia?»", reflexiona l'actriu.

Cruz i Bardem, que tenen un fill que es diu Leo, de 10 anys, i una nena que es diu Luna, de 8, allargaran tant com puguin la possibilitat que els nens estiguin sobreexposats a la tecnologia i per això els diuen que hauran de ser "molt més grans" per tenir mòbil. "Crec que això és protegir la salut mental dels nens, però em sembla que soc part d'una minoria", lamentava l'actriu en la mencionada entrevista. Des del seu punt de vista, "no hi ha protecció per a ells [els infants], per als cervells que encara s'estan desenvolupant i com això afecta la manera com es veuen a si mateixos, com també a tot allò relacionat amb el bullying, i tantes coses que no són la infància que vam tenir", lamenta en relació a com va ser la seva pròpia infància.

De fet, recordant la seva infància també va parlar de la paternitat en una entrevista Javier Bardem, que va dir que amb els seus fills havia conegut "l'amor incondicional" i que ell estava molt present en la criança perquè el seu pare no ho va estar en la seva. "Passar dues setmanes fora de casa em trenca el cor, però no només emocionalment, sinó que tinc símptomes físics", explicava a la revista Esquire. "El meu pare no va estar present. La meva mare es trencava l'esquena per tot Espanya treballant al teatre i a la televisió", assenyalava Bardem sobre la seva infància, però va admetre que amb l'edat va començar a entendre que cadascú fa el que pot a la vida i va oblidar l'enuig amb el seu pare, a qui molts cops no li havia perdonat que no hagués estat al seu costat veient-lo créixer.

stats