Gent 13/07/2021

Phoebe Philo torna al món de la moda amb una firma pròpia

LVMH serà accionista minoritari de la seva aventura després de tres anys apartada del sector

2 min
Phoebe Philo en la foto amb què ha anunciat el seu retorn

BarcelonaLa dissenyadora britànica Phoebe Philo, coneguda per la seva tasca creativa al capdavant de Céline i de Chloé, ha anunciat la seva tornada al món de la moda amb una firma pròpia després d'una aturada de més de tres anys i amb el suport del conglomerat de luxe LVMH. A través d'un comunicat publicat a la revista Business of Fashion, la britànica de 48 anys ha confirmat la creació de la seva marca homònima, que vendrà "roba i accessoris d'una qualitat i disseny excepcionals". Nascuda a París, Philo es va mudar amb la seva família al Regne Unit als dos anys, va estudiar a la prestigiosa escola de moda Central Saint Martins i al cap de poc temps de graduar-se es va unir a Chloé com a assistent de Stella McCartney, a qui després succeiria com a directora creativa.

El 2006 el conglomerat de luxe francès LVMH li va oferir el càrrec de directora creativa de Céline, des del qual va aconseguir revolucionar la moda contemporània amb la seva particular mirada femenina i el seu estil elegant i sobri. Des que es va retirar, el 2018, el món de la moda ha viscut permanentment buscant un destí a la creativa, de qui sempre es deia que ocuparia els llocs que quedaven buits a les diferents cases de moda. Ara que ja te un nou destí, Philo assegura que la tornada a l'estudi ha sigut "emocionant i increïblement satisfactòria". De la mateixa manera, confessa tenir "moltes ganes" de tornar a connectar amb els seus seguidors d'arreu de món, aquells que van arribar a considerar-la una "líder espiritual" durant la seva dècada a Céline, i que ara podran tornar a gaudir del seu talent, aquest cop de manera independent.

Joan Didion va posar per a Céline quan Philo estava al capdavant de l'empresa

"Dirigir i experimentar sota les meves pròpies normes és molt significatiu per a mi", diu Philo, que comptarà amb el suport minoritari de LVMH després de l'acord, ja que la seva tasca a Céline va forjar una relació "creativa i molt constructiva" amb el grup francès. El president i director executiu de LVMH, Bernard Arnault, va qualificar Philo com "una de les dissenyadores més talentoses del nostre temps", i s'ha mostrat "molt content" per aquesta associació empresarial amb la britànica, que es preveu que comenci el gener del 2022. Fins ara no hi ha gaire informació sobre què vol fer amb la seva marca. Tot i això, a jutjar per la seva trajectòria, la dona madura i formada que es vesteix per agradar-se a ella mateixa com a target, el rebuig a la logomania, el luxe silenciós i el minimalisme es preveu que siguin les seves principals línies d'actuació.

Una de les bosses amb què Philo va revitalitzar Céline
stats