Gent 07/10/2021

El príncep Andreu accedeix a un document que podria fer desestimar les acusacions d'abús de menors

El fill de la reina Elisabet II està sent perseguit als EUA per haver abusat suposadament d'una menor víctima de la xarxa d'Epstein

2 min
Dues vinyetes sobre la fortalesa d’un gran mitjà

El príncep Andreu, fill de la reina Elisabet II, ha obtingut l'accés a un document confidencial que, segons els seus advocats, podria posar fi al cas de presumptes abusos sexuals dels quals ha estat acusat per la nord-americana Virginia Giuffre quan ella era menor. Segons la revista Forbes, l'equip legal del príncep Andreu ha rebut permís per accedir a un acord segellat entre Giuffre i el difunt amic del fill de la reina, el financer Jeffrey Epstein, origen de l'escàndol que envolta el membre de la reialesa britànica. Els advocats del príncep creuen, segons Forbes, que aquest document podria proporcionar a Andreu immunitat en aquesta demanda.

La jutge de Nova York Loretta Preska, encarregada del cas, ha accedit que l'equip legal d'Andreu d'Anglaterra rebi una còpia d'aquest acord, amb el consentiment dels hereus d'Epstein. L'advocat de Giuffre, David Boies, ha estat d'acord amb el fet que el fill de la reina té dret a revisar aquest document segellat, tot i que considera que és "irrellevant" per a la demanda en curs. L'acord, signat a l'estat de Florida entre Epstein i Giuffre el 2009, va posar fi a una de les desenes de demandes civils presentades contra el magnat per dones que al·leguen que va abusar sexualment d'elles quan eren menors d'edat, demandes que es van resoldre en privat amb acords econòmics que no han estat revelats públicament.

El professor de dret de la Universitat Harvard Alan Dershowitz, amic d'Epstein i a qui Giuffre també ha acusat d'abús sexual, va dir a Forbes en un comunicat el mes passat que l'acord va fer que el cas d'agressió presentat contra ell fos desestimat i va afegir podrien aplicar-se "les mateixes raons" en el procés obert contra el príncep Andreu. Aquests nous detalls del cas es coneixen uns dies després que es fes públic que la reina costeja amb "milions de lliures" de la seva pròpia fortuna la defensa legal del seu fill en aquest assumpte.

El duc de York va ampliar el seu equip legal al mes de setembre després de contractar l'advocada Melissa Lerner, que es va unir a Andrew Brettler en la defensa contra l'esmentada denúncia per abusos sexuals presentada per la nord-americana Giuffre en un tribunal de Nova York a l'agost. Segons fonts de la casa reial citades pel britànic Telegraph, la factura dels advocats es dispararà a "milions" de lliures, en un procés legal que es preveu que s'allargarà mesos o anys i que podria acabar amb un acord econòmic que incrementarà encara més el cost final.

Un tribunal de Nova York va donar de termini al príncep Andreu fins al 29 d'octubre perquè respongui a la denúncia de Giuffre, que al·lega que quan tenia 17 anys va ser forçada a mantenir relacions sexuals amb el príncep, acció a la qual la va instar Jeffrey Epstein, el magnat, ja mort, acusat de gestionar una xarxa de tràfic sexual de menors connectada a importants figures del món de l'economia i la política, i la seva mà dreta, Ghislaine Maxwell. Epstein es va suïcidar l'agost del 2019 a la cel·la de la presó novaiorquesa on estava poc després de ser detingut, mentre que Maxwell és en un altre centre penitenciari de Nova York acusada d'ajudar l'empresari a reclutar menors per a les seves activitats de tràfic sexual.

stats